Campionatul National de Sabie pentru juniori la Polivalenta si Palas Mall

De astăzi şi până duminică, Iaşul găzduieşte Campionatul Naţional de sabie rezervat juniorilor. Competiţia se anunţă a fi de un nivel foarte ridicat, după cum a spus antrenorul emerit Iulian Biţucă.

Iulian Bituca, antrenor emerit

La Iaşi vor veni cei mai valoroşi sabreri juniori din ţară. Drept urmare, competiţia va fi dură, sportivii ieşeni de la CSM şi CSS urmând a se lupta cu cei de la Dinamo, Steaua, CSM Braşov, CSŞ Slobozia si Riposta Bucureşti. Acest lucru nu poate fi decât benefic pentru atractivitatea competiţiei” a spus tehnicianul, care a dat şi câteva detalii organizatorice: “La individual băieţi, preliminariile vor avea loc joi, de la ora 10:00, la Sala Polivalentă, iar finalele, în aceeaşi zi, de la ora 17:00, la Palas Mall. Concursul masculin pe echipe va începe la Polivalentă vineri, la ora 10:00, finalele urmând a avea loc la Palas, de la ora 13:30. La individual fete vom începe la sală, sâmbătă, la ora 10:00, medaliatele urmând a fi stabilite de la ora 17:00, la Palas, iar la echipe fete se va concura duminică, începând cu ora 9:00, la Polivalentă”.

Biţucă a mai spus că la competiţia organizată în Iaşi vor fi prezente mai multe nume grele din scrima românească, printre care Ana Pascu (vicepreşedinte, Federaţia Internaţională de Scrimă), Mihai Covaliu (preşedintele Federaţiei Române de Scrimă şi antrenorul echipei naţionale de sabie), Marius Florea (secretar general, Federaţia Română de Scrimă) şi vicecampionii olimpici Florin Zalomir şi Alexandru Siriteanu, care acum sunt antrenori.

INFO

www.frscrima.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: