Campionatul Mondial Scolar de Sah la final

Campionatul Mondial de Sah Scolar a ajuns la final. Dupa aproape doi ani de munca si sperante, Iasul a reusit sa organizeze cea mai importanta competitie sahistica scolara la nivel mondial. Au participat peste 500 de copii de pe 4 continente.

Campionatul Mondial Scolar Iasi 2012 - cupe

Numarul lor putea fi mai mare insa cateva probleme de ultim moment (delegatia Boliviei a pierdut avionul, cateva tari nu au primit visa pentru spatiul european etc) a facut sa avem la start 36 tari, un record in aceasta competitie, comparand mai ales cu editia din 2011, din Cracovia cand au fost 345 jucatori din 27 de tari. Invitatii nostri de onoare au observat aceasta imbunatatire fiind surprinsi de mai ales de numarul de participanti ; mentionam aici pe d-l Director Executiv al FIDE – David Jarrett, presedintele ISCU Alexander Kostyev, Elisabeta Polihroniade, Ion Dobronauteanu – vicepresedinte Federatiei Europene de Sah.

Doua mari plusuri pentru Campionatul Mondial organizat in Iasi sunt si festivitatile de deschidere – in Piata Unirii si decernarea premiilor care au fost peste asteptarile tuturor invitatiilor. Toti participantii au fost foarte multumiti, incantati de oras, in ciuda lucrarilor de modernizare promitand ca vor reveni in capitala moldova ori de cate ori vor avea ocazia. In plus, mai multi oameni de afaceri din Asia, insotitori ai delegatiilor, doresc sa stabileasca relatii cu firmele romanesti pentru creearea unor colaborari, in special pe industria medicamentelor, lemnului si vinului.

Asadar sahul iesean a reusit sa aduca o imagine foarte buna orasului nostru, tarii noastre si nu in ultimul rand copiilor nostri ce practica acest sport minunat in scoli.

Ce urmeaza? In 2013, incepand cu 21 aprilie pana pe 30, Iasul va organiza Campionatul Mondial de Amatori una dintre cele mai importante competitii mondiale si de unde avem o amintire foarte frumoasa din 2009 cand sportivul iesean Stefan Parlog a castigat titlul suprem, in Salonic – Grecia.

O precizare importanta este si clasamentul pe natiuni unde Russia a ocupat primul loc, Kazahstan pe locul 2, iar pe 3 Romania, la egalitate de puncte cu Turcia si Azerbaijan.

INFO

Rezultatele competitei, imagini foto si video, rezultatele la campionatul de blitz precum si multe alte informatii le gasiti pe: www.wscc2012.ro, www.ajsiasi.ro.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: