Campionatul Mondial Scolar de Sah 2017

Peste 1.000 de oaspeți, dintre care 500 de jucători din 46 de state ale lumii, sunt așteptați la Campionatul Mondial Școlar de Șah de la Iași. Competiția este organizată, în perioada 21-30 aprilie, de Asociația Județeană de Șah Iași, Federația Internațională de Șah (FIDE) și Federația Română de Șah, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Competiția care va reuni cei mai buni tineri jucători de șah din întreaga lume, este organizată pe categorii de vârstă, atât pentru băieți, cât și pentru fete, între 7 și 17 ani.Evenientul va avea loc la Palatul Culturii iar  Sala Voievozilor va fi sala de turneu principala! Se va juca si in Sala H. Coanda si St. Procopiu!

Grecul Georgios Makropoulos, prim-vicepreşedintele Federaţiei Internaţionale de Şah – FIDE, va fi oaspetele oraşului Iaşi, în perioada 20-24 aprilie, cu ocazia Campionatului Mondial şcolar, a declarat, vineri Vladimir Danilov, secretarul general al federaţiei române de specialitate.

Este de remarcat că, în urmă cu cinci ani, ediția 2012 a avut loc, tot la Iași, întrecerile fiind încununate cu un succes organizatoric. Forurile internaționale au decis să acorde din nou țării noastre onoare organizării competiției supreme de șah, pentru aceste categorii de vârstă.

Prin organizarea Campionatului Mondial Şcolar de şah, Iaşul îşi consolidează statutul de capitală a şahului românesc. Experienţa noastră este una deosebit de prodigioasă, la Iaşi având loc în ultimii ani competiţii şahiste de mare anvergură, printre care Campionatul European de Şah pentru echipe sub 18 ani, în 2012, sau Campionatul Mondial pentru amatori, în 2013. De altfel, ieşenii sunt încurajaţi să practice şahul prin numeroase programe sportive iniţiate de către municipalitate şi Asociaţia Judeţeană de Şah Iaşi. Tot de la Iaşi a pornit ideea introducerii şahului ca materie şcolară opţională în şcolile din România, proiectul fiind concretizat în 2014. Prin urmare, Iaşul are suficiente motive pentru a se prezenta drept un oraş în care sportul minţii este încurajat şi promovat în sensul practicării sale atât la nivel de masă, dar, mai ales, la un nivel competiţional ridicat. Pentru Iaşi, şahul este un ambasador sportiv, dar şi cultural, un vector de imagine foarte potrivit pentru specificul academic al oraşului nostru. Mulţumesc organizatorilor acestui eveniment pentru alegerea Iaşului ca loc de manifestare şi le urez succes participanţilor, asigurându-i că vor descoperi un oraş cu adevărat special, deschis întrecerilor sportive de nivel mondial”, a transmis primarul Mihai Chirica.

INFO

chessinschool.ro

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: