Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica, 3-6 octombrie

Campionatul Mondial de Gimnastica Artistica gazduit de orasul belgian Antwerp va fi transmis, in exclusivitate in Romania, la TVR 1, TVR HD si online, pe TVR+. Intre 3 si 6 octombrie, iubitorii de gimnastica pot vedea probele de individual masculin (joi, 3 octombrie, de la ora 21.00) si feminin (vineri, 4 octombrie, ora 21.00), precum si finalele pe aparate (5 si 6 octombrie, ora 15.30). Pentru telespectatorii TVR, comentariul este asigurat de Alina Alexoi.


Campionatul mondial de la Antwerp, locul unde s-a desfasurat prima editie a mondialelor de gimnastica (in 1903), este al specialistilor pe aparate. Vedetele gimnasticii mondiale vor lupta pentru medalii in „capitala diamantelor”. Sandra Izbasa isi ia adio de la fani la ultimul ei mondial, dupa care a anuntat ca se retrage. Ea nu are in palmares aurul mondial, dar e dubla campioana olimpica, iar la Antwerp lupta pentru aur la sol. Pe de alta parte, pot urca pe podium si Larisa Iordache, debutanta intr-un Campionat mondial, sau Marius Berbecar, calificat in finale la sarituri si paralele.

Luni, Nadia Comaneci a fost in sala de la Antwerp si a vorbit cu Alina Alexoi despre nivelul tehnic la care a ajuns gimnastica. Fosta campioana a declarat in exclusivitate pentru TVR ca se bucura ca a practicat gimnastica in urma cu 30 de ani, cand riscul nu era atat de mare. „Sportivii de azi demonstreaza ca gimnastica nu are limite”, a spus Nadia, care crede ca succesul apartine azi celor puternici fizic. Fosta gimnasta a laudat-o pe Sandra Izbasa pentru ca a reusit sa revina in sala dupa Jocurile Olimpice si, mai mult, sa fie favorita la medalie la sol.

Romania nu a mai luat medalii la mondialele de gimnastica din 2010, cand Ana Porgras a obtinut aur la barna, iar Diana Chelaru s-a clasat a doua la sol.

INFO

http://www.antwerpgymnastics2013.com/en/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: