Campionatul European de Patinaj Artistic, 15-19 ianuarie

Campionatul European de Patinaj Artistic se întoarce după 10 ani la Budapesta. TVR 1, TVR HD si tvrplus.ro transmit în direct si în exclusivitate competitia din Ungaria, ultima verificare cu public înaintea balului olimpic de la Sochi. Comentariul tuturor probelor din concurs va fi asigurat de Alina Alixoi.

De miercuri, 15 ianuarie, până duminică, 19 ianuarie, în direct la TVR 1, TVR HD si tvrplus.ro, intră pe gheată patinatori care au făcut istorie în acest sport. Singurul român prezent în competitia de la Budapesta este Zoltan Kelemen, la proba masculină, Zoltan fiind cel care va participa din România si la Jocurile Olimpice de la Sochi. În prezent, concurentul român se pregăteste în Elvetia, alături de fostul patinator Gheorghe Chiper.

La Budapesta, deschid întrecerea dansatorii. Proba romantică a patinajului artistic aduce pe gheată teatralitate  si recreează atmosfera sălilor de bal. În absenta campionilor europeni de anul trecut, rusii Bobrova-Soloviev, lupta pentru podium e deschisă. Ilinich-Katsalapov sunt favoriti si îsi doresc să păstreze titlul pentru Rusia, dar italienii Capellini-Lanotte vor mai mult decât bronzul de anul trecut. Din Italia, Carolina Kostner caută la Budapesta al saselea titlu continental si trebuie să reziste asaltului rusoaicelor, care râvnesc de multi ani la titlu. Spaniolul Javier Fernandez îsi doreste să rămână cu titlul câstigat în premieră anul trecut. Îi atacă pozitia campionii europeni: Brian Joubert – cel care acum 10 ani a câstigat titlul la Budapesta – si Florent Amodio, dar si cehul Tomas Verner. De departe, cel mai interesant duel e cel al perechilor. Rusii Tatiana Volosojar – Maxim Trankov si germanii Aliona Savcenko-Robin Szolkovy promit spectacol pe gheată. Anul trecut, rusii au câstigat aur la europene si mondiale, germanii doar argint”, ne face introducerea în backgrond-ul competitiei Alina Alexoi, specialista TVR în comentarea transmisiunilor sportive de patinaj.

PROGRAM

  • Miercuri, 15 ianuarie:

–          ora 15.00 – Proba feminină. Program scurt

–          ora 21.00 – Proba de dans. Program scurt

  • Joi, 16 ianuarie:

–          ora 15.00 – Proba masculină. Program scurt

–          ora 21.00 – Proba de dans. Program liber

  • Vineri, 17 ianuarie:

–          ora 15.00 – Proba de perechi. Program scurt

–          ora 21.00 – Proba feminină. Program liber

  • Sâmbătă, 18 ianuarie:

–          ora 14.00 – Proba masculină. Program liber

  • Duminică, 19 ianuarie:

–          ora 12.00 – Proba de perechi. Program liber

–          ora 16.00 – Gala laureatilor

Credit foto: zoltankelemen.ro; http://www.efsc2014.com

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: