Campionatul European de Handbal feminin Franţa 2018 se vede la TVR

În perioada 29 noiembrie -16 decembrie 2018, a treisprezecea ediţie a Campionatului European de Handbal feminin se vede în exclusivitate la TVR 1 şi TVR HD. Peste 35 de meciuri de la competiţia europeană de handbal vor putea fi vizionate la Televiziunea Română. Primul meci al echipei României, împotriva reprezentativei Cehiei, este în direct pe 1 decembrie, de la ora 19.00, la TVR 1 şi TVR HD.

Tricolorele pleacă în Franţa cu gânduri mari şi speră să-şi ia revanşa după clasarea modestă de anul trecut (locul 10) la Campionatul Mondial din Germania. Cristina Neagu şi colegele de echipă şi-au verificat potenţialul înainte de Campionatele Europene cu Rusia şi Serbia, cu ocazia Trofeului Carpaţi, turneu la finalul căruia antrenorul Ambros Marin a definitivat lotul cu care pleacă în Franţa.

La Campionatul European de Handbal 2008, România este în grupa de la Brest, cu Cehia, Germania şi Norvegia, iar la finalul meciurilor din grupă, primele 3 se califică în grupa principala, cu rezultatele directe.

Pe 1 decembrie, tricolorele debutează şi aşteaptă cu nerăbdare meciul cu Cehia, o partidă de mare încărcătură emoţională, după eliminarea surprinzătoare a României încă din optimile Mondialului trecut. Atunci, trupa pregătită de antrenorul Jan Basny a întrecut România la limită, cu scorul 28-27. Poate fi un moment al revanşei pentru handbalistele din Naţionala României”, spune Dragoş Cojocaru, jurnalistul TVR care va comenta de la faţa loculului meciurile Campionatului European de Handbal Feminin Franţa 2018. De la Bucureşti, vor mai comenta partidele transmise în exclusivitate de TVR şi jurnaliştii Cristian Mîndru şi Dragoş Bocanaciu.

În perioada desfăşurării celei de-a13-a ediţii a Europenelor de handbal, Televiziunea Română va completa transmisiunile directe ale celor 37 de meciuri de la TVR 1 şi TVR HD cu dezbateri în direct „Studio CE Handbal feminin”, moderate de Cristian Mîndru.

Cu acest Campionat European, începe cu adevărat drumul spre Jocurile Olimpice de la Tokyo, iar la finalul acestei competiţii vom afla şi meciurile de baraj pentru Campionatul Mondial de Handbal din 2019”, adaugă Dragoş Cojocaru.

România a terminat pe locul 5, acum 2 ani, la campionatele continentale şi are ca obiectiv, stabilit de conducerea Federaţiei Române de handbal pentru acest an, clasarea între locurile 1 şi 6.

Naţionala de handbal feminin a României face parte din grupa D, alături de Norvegia, Germania şi Cehia, iar primul meci al reprezentativei României va avea loc pe 1 decembrie, de la ora 19.00 şi va fi transmis în direct de TVR 1 şi TVR HD. România întâlneşte în acest meci Cehia. În aceeaşi zi, de la ora 16.00, tot de la Brest Arena, din Brest, telespectatorii vor putea urmări în direct şi partida Norvegia-Germania, la TVR HD.

Programul complet al transmisiunilor de la Campionatul European de Handbal feminin este disponibil AICI

La Campionatul European de Handbal feminin din Franţa, România va avea şi o brigada de arbitre, formată din Cristina Năstase şi Simona Stancu, un cuplu de oficiali valoros, care are la activ şi o semifinală de Champions League.

SURSA FOTO: https://fra2018.ehf-euro.com

INFO

www.tvr.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: