Campanie de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice și expoziție de carte de mediu

Campanie de colectare deşeuri și expoziție de carte de mediu/ foto

Campanie de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice în municipiul Iaşi, 7-8 iunie, orele 10-17.

  • Puncte de colectare: sediul SALUBRIS, esplanada Oancea, esplanada Alexandru cel bun, Piaţa Unirii, Parcul Copou, esplanada Mimoza Păcurari, Parcarea Facultăţii de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului, Nicolina 1 (intersecţia OMV)

Expoziție

1-30 iunie 2013 – BCU Iaşi – Expoziţie de carte de mediuExpoziţie de carte de mediu/ BCU Iasi

Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2013

Tema din acest an a acţiunilor de marcare a Zilei Mondiale a Mediului este “Risipa de hrană” ce se doreşte a fi o campanie împotriva deşeurilor alimentare şi a irosirii mâncării. Suntem încurajaţi pe această cale să reducem amprenta ecologică a ceea ce mâncăm. Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), în fiecare an se risipesc 1,3 miliarde tone de alimente, echivalentul cantităţii produse în întreaga Africă Subsahariană. În acelaşi timp, la nivel mondial 1 din 7 oameni merg la culcare flămânzi şi mai mult de 20.000 de copii sub vârsta de 5 ani mor zilnic din cauza foamei.

Ziua Mondială a Mediului – 5 iunie 2013/ iasi

Ţinând cont de acest dezechilibru enorm în stilurile de viaţă şi de efectele devastatoare asupra mediului ce decurg de aici, tema din acest an – Risipa de Hrană – ne încurajează să devenim mai conştienţi de impactul preferinţelor noastre alimentare asupra mediului şi ne împuterniceşte să luăm decizii informate/ în cunoştiinţă de cauză.

În timp ce planeta se luptă/străduieşte să furnizeze suficiente resurse pentru cele 7 miliarde de oameni (în creştere la 9 miliarde până în 2050), FAO estimează că o treime din producţia mondială de alimente este ori irosită ori pierdută. Risipa de hrană se traduce prin consum enorm de resurse naturale şi impact negativ asupra mediului.

INFO

AGENŢIA PENTRU PROTECŢIA MEDIULUI IAŞI

Th. Văscăuţeanu, nr.10 bis, Iaşi, Cod 700462

E-mail: office@apmis.anpm.ro; Tel/Fax. 023. 221.54.97; 023. 221.43.57

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: