Salvaţi Copiii România continuă campania de reducere a mortalităţii infantile

campania-bun-pe-lume-iasi-salvati-copiii-2013-afisVineri, 6 decembrie 2013, Organizaţia Salvaţi Copiii lansează la Iaşi, pentru al doilea an consecutiv, campania “Bun venit pe lume” pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi  din 21 de oraşe ale ţării.

  • 6 decembrie 2013, orele 14.00, în incinta Iulius Mall (parter, la intrarea în magazinul Carrefour).

În luna mai 2013, Organizaţia Salvaţi Copiii a echipat Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza-Vodă” Iaşi cu un incubator de transport în valoare de 11.718 euro.  Pe lângă maternitatea din Iaşi au fost dotate şi alte 14 maternităţi din ţară şi campania de reducere a mortalităţii infantile continuă.

Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform cărora în România mor anual, în medie, 1900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii şi-a propus ca prin această campanie să sprijine 25 maternităţi cu incubatoare, pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalităţii infantile.

Bun venit pe lume!’ este o campanie specială şi emoţionantă, din păcate la noi în ţară prea mulţi bebeluşi nu au şansa să trăiască. Ne dorim foarte mult ca, prin continuarea acestei campanii, să atragem atenţia societăţii din România asupra acestor tragedii şi să demonstrăm că donaţiile pot avea un rezultat direct, dar şi un efect pe termen lung, în numărul de vieţi de copii salvate. Îi încurajăm pe toţi românii să contribuie cu donaţii prin SMS și pe site-ul nostru  pentru că, într-adevăr, prin incubatoarele cumpărate, sporim şansa la viaţă a copiilor noştri”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Astfel, pe parcursul a trei zile, 6, 7 şi 8 decembrie 2013, se vor desfăşura, în centrul comercial Iulius Mall Iaşi, o serie de activităţi menite să atragă atenţia asupra problematicii mortalităţii infantile din România: copiii vor avea ocazia să participe la diverse ateliere unde vor putea realiza felicitări pentru copiii din maternităţi, alături de voluntarii şi ambasadorii campaniei. Părinţii vor fi invitaţi să participe la o demonstraţie de schimbat scutece unde vor avea ocazia să împărtăşească din experienţa lor de părinţi. Vor avea loc mini concerte susţinute de: Mihai Popistaşu & The Band, Diana Petcu, binecunoscutul Ştefan Atârgoviţoaie şi se vor putea viziona spectacole susţinute de Universul Latino Dance, Clubul de Dans Sportiv Nikons, Teatru Luceafărul, Colegiul “Octav Băncilă” Iaşi, Ateneul Tătăraşi, Universitatea de Arte”George Enescu” Iaşi şi Casa de Cultură ”Mihai Ursache”Iaşi.

“Campania <Bun venit pe lume> este una dintre  iniţiativele cu implicare socială majoră, la care niciun adult nu ar trebui să rămână insensibil. Nu doar că prin această aţiune se reuşeşte o finalizare materială vizibilă, constând în aparatele care vor ajunge în maternităţi pentru a salva vieţi, dar consider că este extrem de importantă şi prin faptul că aduce în atenţia tuturor nou-născutul, mai ales cel prematur, familia acestuia precum şi personalul medical implicat în salvarea celor mai fragili pacienţi. Trăim într-o perioadă în care apariţia unei sarcini cu risc nu depinde doar de neştiinţa unei mame, ci şi de realităţile sociale şi economice în care aceasta trăieşte. Tocmai de aceea consider că aceasta iniţiativă < Bun venit pe lume> dă o şansă în plus nou-născuţilor cu risc, familiilor lor de a-şi găsi liniştea, dar şi nouă, cei care le purtăm de grijă, sentimentul că am reuşit să le asigurăm un început sigur” a declarat doamna Dr. Doina Meda Brădianu – Şef Secţie Neonatologie, Spitalul Obstretică – Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi.

DONAȚII

Campania de strângere de fonduri se desfăşoară în perioada 18 octombrie 2013 – 15 ianuarie 2014. Publicul larg poate face donaţii prin SMS la 8833 și pe site-ul www.salvaticopiii.ro.

Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternităţi din oraşele: Piteşti, Bacău, Braşov, 3 maternităţi în Bucureşti, Buzău, Reşiţa, Caransebeş, Constanţa, Craiova, Segarcea, Petroşani, 2 maternităţi în Iaşi, Târgu-Mureş, Roman, Ploieşti, Sibiu, Suceava, Vatra Dornei, 2 maternităţi în Timişoara, Vaslui şi Focşani.

Despre „Fiecare Copil Contează”

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8471 decese în 1990, 2250 în 2009 şi, respectiv, 1812 în 2012, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1000 de copii născuţi vii în 2012 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare cinci secunde. La noi în ţară un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţă reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

INFO

Salvaţi Copiii Filiala Iaşi

Tel.: +40 232 219 986

Fax: +40 232 219 986

iasi@salvaticopiii.ro

www.salvaticopiii.ro

www.facebook.com/SalvatiCopiiiRomania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: