Campania ”Vin Pastile!” 2015

10361466_1311472738973393_2

Asociaţia COMMUNIO  are plăcerea să vă anunţe lansarea oficială a campaniei ,,VIN PAȘTILE” de anul acesta. Aflată la a şaptea ediţie, această campanie este cunoscută ieşenilor – şi nu numai – ca o pledoarie pentru întoarcearea la tradiţia creştină, cea care ne dă nouă, românilor, identitate şi rădăcini.  

Despre campanie: „VIN PAŞTILE 2015” cuprinde două etape de acţiuni.

Primele 6 săptămâni din Postul Mare sunt dedicate activităţilor de formare, iniţiere şi exersare a tehnicilor de încondeiere a ouălor prin tehnica tradiţională. În paralel, comunităţile implicate în campanie vor organiza coruri şi vor promova colindele de Florii şi de Paşte. Această etapă se va încheia prin participarea doritorilor la Pelerinajul de Florii.

Etapa a doua a campaniei – mai concentrată şi mai încărcată de spiritualitate – este Săptămâna Mare. Acţiunile Communio din această perioadă sunt: încondeierea ouălor, participarea copiilor la slujbele Deniilor şi dăruirea ouălor încondeiate enoriaşilor participanţi la slujba de Înviere.

4

Din an în an, campania s-a propagat către tot mai multe comunităţi din oraş şi din judeţ, ba chiars-au oferit lecţii de încondeiere şi la Bucuresti, Botoşani, Suceava si comunităţilor de români din alte ţări. Ca şi anul trecut, se vor trimite şi în Campania VIN PAŞTILE 2015  instrumente de încondeiat şi cursuri despre tehnicile tradiţionale în multe colţuri ale lumii.

Asociaţia COMMUNIO  se bucurã de spijinul şi consilierea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei, de parteneriate cu Asociația Meșterilor Populari din Moldova, Societatea Ortodoxã a Femeilor din România, cu numeroase parohii din municipiu și din județ, școli, grãdinițe si Asociația Studenților Creștini Ortodocsi din România.

INFO

Asociaţia COMMUNIO

E-mail: communio.iasi@gmail.com

Web: communioiasi2012.wordpress.com

FB: www.facebook.com/pages/Communio-IASI

 

PE ACEEASI TEMA:

Keep calm and be a woman!

Marș pentru Aer Curat – un eveniment organizat simultan în patru mari orașe din țară

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Magdalena Rădulescu: „Revelație”, la Palatul Culturii din Iași

AUR pentru Mălina Constantinescu, eleva Colegiului Naţional la Olimpiada Balcanică de Fizică

IAȘI Guitar Academy 23 – 24 iulie 2019

Program Cinema Ateneu: 22 – 28 iulie 2019

Scrie un comentariu: