Campania “Salvati Rosia Montana”

Sustinatori ai campaniei “Salvati Rosia Montana” va invita Joi, 4 august 2011, ora 12:40,  in fata Palatului Culturii din municipiul Iasi pentru a participa la o manifestatie de protest impotriva deciziei Ministerului Culturii si Patrimoniului National de a acorda certificatul de descarcare de sarcina arheologica pentru masivul Carnic, Rosia Montana, monument istoric din grupa valorica A, recunoscut cu valoare nationala.

Descarcarea de sarcina arheologica este primul pas in vederea scoaterii acestuia de pe lista monumentelor istorice si, astfel, eliminarea statutului de arie protejata. Aceasta decizie este in contradictie cu decizia definitiva si irevocabila a Curtii de Apel Brasov (2007) care a anulat avizul de descarcare arheologica nr. 4 / 2004, aviz eliberat anterior de aceeasi Comisie Nationala de Arheologie. Avand in vedere ca Romania este un stat de drept, eliberarea aceluiasi cerificat de catre aceeasi comisie este ilegala.

Masivul Carnic este monument istoric clasat in grupa valorica A, ce contine cea mai mare densitate de galerii romane (peste 7 km), medievale si moderne (peste 80 km). Ministerul Culturii, “gardianul” patrimoniului national a dat unda verde distrugerii celui mai important monument istoric de la Rosia Montana si celui mai valoros sit de acest tip din Europa. Ministerul Culturii, cel care ar trebui sa fie gardianul patrimoniului national, s-a transformat tocmai in calaul acestuia. In consecinta, solicitam demisia domnului Kelemen Hunor!

Pentru informatii suplimentare vizitati site-ul oficial al campaniei www.rosiamontana.org.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: