Campania ”Sa aducem Basarabia acasa”

Unirea României cu Republica Moldova se face treptat, prin legi. Asta este opinia a peste 30 de ONG-uri cuprinse în cadrul Platformei Civice Actiunea 2012, care au lansat duminică o initiativă legislativă pentru care plănuiesc să strângă 200.000 de semnături.

Desi 116 parlamentari români si-au anuntat intentia de a sprijini initiativa asociatiilor, ONG-istii doresc să primească întâi validarea cetătenilor: “Aducerea Basarabiei acasă este o preocupare care vine de jos, dinspre popor si va fi preluată de către parlamentari din întreg spectrul politic. Tinem neapărat să colectăm aceste semnături pentru a arăta fratilor basarabeni că noi, românii din tară, nu i-am uitat niciodată”, a declarat Mihai Nicolae, unul dintre autorii initiativei.

Lansarea campaniei coincide cu împlinirea a patru ani de la revoltele anti-comuniste din aprilie 2009 de la Chisinău, unde zeci de mii de tineri au iesit în stradă cu drapele românesti, cerând reunirea cu Patria-Mamă. 7 aprilie este una dintre cele mai importante date ale istoriei recente românesti. În 2009, tinerii din Chisinău au dat lovitura de gratie unei guvernări comuniste care părea să se permanentizeze. Pe străzile orasului s-a cântat ,,Desteaptă-te române”, iar pe clădirea Presedintiei si a Parlamentului a fluturat drapelul românesc. Acum a venit vremea să transmitem, la rândul nostru, un mesaj puternic românilor basarabeni. Cele 200 000 de semnături pentru o initiativă legislativă, pe care le vom strânge împreună, vor reprezenta tot atâtea mâini ridicate pentru Basarabia si tot atâtea voturi pentru Unire.

In Iasi, puteti semna pentru initiativa legislativa la cortul campaniei de pe strada Lapusneanu. Situatia campaniei de strangere de semnaturi nationala actualizata saptamanal o gasiti aici: http://basarabia-acasa.ro/situatia-pe-judete/

Platforma Civică ACTIUNEA 2012 este o coalitie de organizatii non-guvernamentale si grupuri de initiativă care sustin unirea Republicii Moldova cu România si militează pentru realizarea obiectivului generatiilor trecute, prezente si viitoare de regăsire a românilor de pe cele două maluri ale Prutului în cadrul aceluiasi stat.

Platforma Civică ACTIUNEA 2012 desfăsoară manifestări publice de informare si sensibilizare a întregii populatii din România si Republica Moldova cu obiectivul de a constientiza necesitatea realizării unitătii nationale.

INFO

actiunea2012.ro

www.basarabia-acasa.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Campania ”Sa aducem Basarabia acasa””

  1. IOAN Cuza Decebal says:

    botosani si suceava au fost in fata acum au cazut pe locu doi=BRAVO IASI-adevarata capitala= ..sa vedem cit vor mai cade DEOARECE AM MIROSIT DE LA INCEPUT CIND AM AUZIT ce DECLARATII FACE george simion..nu mirosea a bine =ZERO ZERO SEMNATURI PE ULTIMA SAPTAMINA =iata ca succesuri nu mai au..=totusi noi FRONTUL SALVARII BASARABIEI=le dorim MARI SUCESURI =pe mai departe..

  2. IOAN Cuza Decebal says:

    TE ADUCEM FRUMOASA BASARABIE IN VASA TA..BRAVO VOLUNTARILOR DIN CAMPANIE.HAI LA SEMNAT CA PATRIA NU -I DE LASAT..

Scrie un comentariu: