Campania ”Rebeli cu o cauza”

Aeroportul Iasi se implica din nou in proiecte care pun accent pe informare si prevenire, dupa ce anul trecut impreuna cu Politia Transporturi a derulat o campanie de prevenire a pierderilor de bagaje. Campania “Rebeli cu o cauza” derulata de Aeroportul International Iasi si avand ca parteneri Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Iasi, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Iasi,  SMURD Iasi, Crucea Rosie Iasi, cluburi de motociclism, incepe astazi 15 iulie si va continua pana la sfarsitul lunii.

Campania are ca scop cresterea gradului de civilizatie si respect reciproc intre participantii la traficul rutier. Activitatile se deruleaza inclusiv pe infrastructura de miscare a Aeroportului International Iasi, fara perturbarea programului de zbor, cu notificarea catre toate autoritatile competente si cu asigurarea tuturor conditiilor de securitate aeroportuara.

Vineri 25 iulie, in parcarea Aeroportului Iasi va avea loc un exercitiu de descarcerare ISU-SMURD si o demonstratie de prim ajutor, sambata 26 iulie va avea loc o demonstratie sportiva auto – moto la pista Aeroportului Iasi iar duminica 27 iulie va avea loc un mini-recital in memoria lui Adrian Berescu, sustinut de artistul Filip Papa, membru al Cvartetului Ad Libitum. Evenimentul se va incheia, tot in parcarea Aeroportului Iasi, cu o expozitie de motociclete de diverse tipuri, alaturi de echipamente de protectie si de proprietari.

Prin aceasta campanie ne manifestam deschiderea de a organiza sau de a fi parteneri in activitati similare la Aeroportul Iasi. Este evident ca in prezent, datorita traficului aerian mult sporit, conditiile organizatorice sunt mai dificile. “Ziua portilor deschise” pe care alte institutii o organizeaza are alt specific la noi, avand in vedere regulile de securitate ce trebuie respectate cu strictete. Portile noastre insa sunt deschise pentru manifestari similare, sustinute in cadru organizat.” a declarat Domnul Marius BODEA, Presedinte al Consiliului de Administratie al Aeroportului International Iasi

PROGRAM

Vineri, 25 iulie

  • Demonstratie de prim ajutor, adresata atât motociclistilor cât si soferilor – cu exercitiu de descarcerare ISU-SMURD, în parcarea IASI Airport (ora 11.00)

Sâmbata, 26 iulie

Demonstratie sportiva pe pista Aeroportului Iasi, cu acces pe la cladirea Aviatiei Utilitare

  • 13.00 – 13.30 – “Lamâie”
  • 13.30 – 14.00 – Vali Porcisteanu
  • 14.00 – 15.00 – Sprint Paralel
  • 15.00 – 15.30 – Auto
  • 15.30 – 16.00 – Auto + Moto

Duminica, 27 iulie

  • orele 16.00 – 20.00: Expozitie de motociclete de diferite tipuri, alaturi de echipamente de protectie si de proprietari, în parcarea Aeroportului Iasi
  • ora 17.30: Mini-recital comemorativ Adrian Berescu, sustinut de Violoncelistul Filip Papa

Evenimentul se adreseaza atat soferilor pe 4 (patru) roti, celor care piloteaza motociclete, scutere sau mopede cat si biciclistilor. Mesajul principal pe care doreste sa-l transmita Aeroportul Iasi este acela ca viteza foarte mare are logica pe un circuit special amenajat – auto, moto, karting – sau pe pista unui aeroport, in nici un caz in traficul rutier unde viteza si neatentia pot avea consecinte tragice. Aeroportul Iasi aduce impreuna “partile” implicate in traficul rutier si pune la dispozitie  infrastructura sa pentru a promova “cauza” acestora: respectul reciproc.

INFO

Aeroportul International Iasi

www.aeroport.ro

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: