Campania „Poveştile copilăriei”- 1.000 de cărţi pentru copiii de la Şcoala din Schitu Stavnic

Prima etapă a campaniei “Poveştile copilăriei”, derulată de Şcoala “Varlaam Mitropolitul” şi Grădiniţa “Buna Vestire”, a ajuns la final. Peste 1.000 de cărţi, strânse cu ajutorul partenerilor, ieşeni cu drag de lectură, elevi ai şcolii şi prichindei de la grădiniţă, au ajuns la Şcoala Primară din Schitu Stavnic (comuna Voineşti, judeţul Iaşi), demers mijlocit de părintele paroh Emilian Patriche, de la Parohia ortodoxă „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din localitate.

Donatie-Schitul-Stavnic

Campania şi-a propus încă de la început promovarea lecturii, ca formă de cunoaştere, şi de susţinere a bibliotecilor şcolare din satele Iaşului. Ca formulă de organizare am ales colecta de carte, iar rezultatele au fost peste aşteptări. „Ce poate fi mai frumos decât zâmbetul larg al unui copil oferit altui copil? Şi ce gest mai frumos decât darul ne poate apropia? Ne-am dorit să iniţiem o colectă de carte fiindcă lectura este un mijloc de explorare foarte bun pentru cei mici. Ne bucurăm de primele rezultate şi le mulţumim partenerilor”, a declarat Simona Marinică, directorul Şcolarii Primare “Varlaam Mitropolitul”.

Demersul iniţiat de şcoala din dealul Copoului a atras în scurt timp aprobarea multor ieşeni şi mulţi dintre ei s-au transformat în ambasadori ai proiectului. Unul dintre ei a fost Cristina Cioată, un blogger sensibil şi atent la nevoile comunităţii. “După ce am scris pe blogul meu, mama a citit şi a donat zece cărţi din copilăria mea. M-a bucurat gestul”, a spus Cristina Cioată. Cărţile adunate în timpul campaniei au ajuns la cei peste 70 de copii ai Şcolii Primare din Schitu Stavnic, care i-au întâmpinat cu mare bucurie pe oaspeţii de la Iaşi – elevi de la „Varlaam Mitropolitul” şi cadre didactice.

Ne-am bucurat nespus să vedem copiii oferind din suflet, alături de părinţii lor, cărţi pe care le-au îndrăgit şi au ales să le dăruiască altor copii! Cărţile deschid într-adevăr o lume minunată de care nu te poţi bucura pe deplin dacă nu o împarţi cu ceilalţi”, a spus Andreea Mangalagiu, directorul Grădiniţei “Buna Vestire” şi unul dintre emisarii campaniei.

Colecta de carte a fost posibilă datorită sprijinului oferit de Editura Gama, Editura Doxologia, Asociaţia Alternative pentru Modelare şi Transformare şi studenţii Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, elevilor Şcolii Varlaam Mitropolitul, copiilor de la Grădiniţa Buna Vestire, Cabinetului Sanando şi tuturor ieşenilor care au făcut donaţii.

Vă aşteptăm şi la următoarea etapă a campaniei! Donaţiile se pot face la sediul Şcolii „Varlaam Mitropolitul” şi la Grădiniţa „Buna Vestire”.

INFO

Şcoala “Varlaam Mitropolitul”

Str. Lascar Catargi nr. 33, 700107, Iași
(în aceeași curte cu TVR Iasi)

www.scoalavarlaam.ro

www.facebook.com/Scoala-Varlaam-Mitropolitul

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: