Campania „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” ajunge în Iași!

stampila_campaniei_800

Campania „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” ajunge în Iași! Din 15 octombrie, broşura informativă „Asigură-ţi locuinţa!” va fi distribuită în marile intersecţii ale oraşului, iar ieșenii vor afla astfel care sunt principalele modificări ale legii privind asigurarea obligatorie a locuinţei, precum şi informaţiile de bază despre poliţa PAD şi asigurarea facultativă.

Începând cu 15 octombrie, broşura informativă „Asigură-ţi locuinţa!” va fi distribuită în marile intersecţii din Iași. Astfel, toţi cei care traversează de astăzi marile artere ale oraşului vor afla din acest material care sunt principalele modificări ale legislaţiei privind asigurarea obligatorie a locuinţelor, cât costă o poliţă PAD, ce acoperă o asigurare facultativă pentru casă, dar şi care este preţul mediu al unei astfel de asigurări sau ce paşi trebuie să parcurgă în caz de daună.

Brosura poate fi descarcata de AICI

Campania se desfăşoară în contextul în care datele statistice arată cum, an de an, zeci de mii de locuințe din România sunt afectate de riscuri catastrofale precum inundațiile, alunecările de teren și uneori chiar cutremurele. Lor li se adaugă incendiile, furturile și alte riscuri la care locuințele noastre sunt expuse în fiecare clipă.

9.273 de locuințe afectate de inundații în România în 2014

În primele 6 luni ale acestui an, inundațiile provocate de precipitații abundente au afectat peste 2.000 de locuințe, iar pe parcursul anului trecut, numărul acestora s-a ridicat la 9.273, conform datelor IGSU – Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

De asemenea, datele aceleiași instituții arată că în prima jumătate a acestui an, s-a constatat o creștere a alunecărilor de teren, astfel că, până în luna iulie au fost înregistrate 30 de alunecări de teren care au generat avarierea a 30 de locuințe, comparativ cu anul trecut, când au fost avariate 21 de locuințe.

Mai mult, în primele 7 luni ale acestui an au avut loc 197 de cutremure, ceea ce înseamnă că în România are loc un cutremur la 2 zile, medie înregistrată și în anul precedent, arată datele INFP – Institutul Național de Fizică a Pământului.

29.925 de furturi din locuințe, 5.999 de incendii izbucnite în casele românilor în 2014

Catastrofele naturale nu sunt singurele riscuri care ameninţă locuinţele românilor. În România, datele furnizate de IGPR – Inspectoratul General al Poliției Române arată că în primele 6 luni ale anului 2015, polițistii au fost sesizați cu privire la săvârșirea a 14.616 furturi din locuințe, în 2014 înregistrându-se 29.925.

Totodată, serviciile profesioniste pentru situații de urgență au intervenit pentru lichidarea a 3.340 de incendii manifestate la locuințe în primele 6 luni ale anului 2015, numărul reprezentând un procent de 35% din totalul incendiilor produse la nivel național. În anul precedent, 5.999 de incendii au afectat locuințele românilor.

Principalele cauze generatoare de incendii în locuințe sunt reprezentate de instalații electrice defecte sau improvizate, mijloace de încălzire defecte, improvizate sau nesupravhegheate, coș, burlan de fum defect sau necurățat, fumat, acțiuni intenționate, precum și foc deschis.

Octombrie – „Luna asigurărilor de locuinţe”

Luna octombrie este asociată, la nivel mondial, cu lupta împotriva catastrofelor naturale, încă din 1989, când Adunarea Generală a Naţiunilor Unite desemna, oficial, data de 13 octombrie drept Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale.

Campania naţională de informare „Octombrie – Luna Asigurărilor de Locuinţe” este susţinută de  PAID – Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor, APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor și Radio România Actualități.

Campania vizează creşterea gradului de conştientizare a românilor cu privire la pericolele la care este expusă locuinţa lor, precum şi informarea acestora despre formele de protecţie financiară pe care le oferă încheierea unei asigurări obligatorii sau facultative. Astfel, în cadrul campaniei, 500.000 de broşuri informative dedicate vor fi distribuite în toată ţara. Distribuţia materialelor este dublată de o amplă campanie de comunicare în mediul online şi pe reţelele de socializare.

„Luna Asigurărilor de Locuinţe” beneficiază de sprijinul unor importante companii de asigurare şi de brokeraj care activează pe piaţa din România. Astfel, ASIROM VIG, GROUPAMA Asigurări, GOTHAER Asigurări Reasigurări, OMNIASIG VIG, GENERALI România, ALLIANZ-ŢIRIAC Asigurări, CREDIT Europe Asigurări, VERASIG Broker şi OTTO Broker susţin campania în calitate de Parteneri.

INFO

www.asigurarealocuintelor.ro

www.facebook.com/AsiguraTe

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: