Campania OAMENII TIMPULUI. Ediția a II-a, 2015

oamenii timpului

Campania Oamenii Timpului este un eveniment anual inițiat de revista de cultură contemporană Timpul și organizat de Asociația Revistei Timpul (ART), în parteneriat cu instituții administrative și culturale, precum și cu instituții academice și economice.

Ediția a II-a a Campaniei Oamenii Timpului (2015) presupune o extindere a proiectului la nivelul Regiunii Nord-Est a României și în orașele Chișinău (Republica Moldova) și Cernăuți (Ucraina). În fiecare din acestea, urmează să fie declanșată o campanie de mediatizare a conceptului, care va beneficia de susținerea instituțiilor media (cotidiane, radiouri și televiziuni) regionale și locale.

De asemenea, publicul din cele șase județe ale Regiunii Nord-Est, la care se adaugă orașele Cernăuți și Chișinău, va avea posibilitatea de a propune, pe  oameniitimpului.ro, nominalizări ale personalităților locale pentru fiecare dintre cele 10 categorii supuse jurizării. Într-o primă etapă, propunerile venite din partea publicului vor fi analizate de către reprezentanții partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizările selectate. Acestea din urmă vor fi documentate suplimentar și la nivelul redacției revistei de cultură contemporană TIMPUL și înaintate Juriului Național.

Perioada în care se pot face propuneri pe platforma www.oameniitimpului.ro a fost extinsă până pe 30 septembrie (inclusiv). Inițial 15 septembrie era ultima zi în care puteau fi înscrise ultimele propuneri, dar, la solicitarea mass-media, Asociația Revistei TIMPUL (ART), organizatorul Campaniei OAMENII TIMPULUI, a decis extinderea perioadei.

Ne dorim să afle cât mai multe persoane despre Campania noastră pentru ca fiecare persoană să aibă posibilitatea de a înscrie oamenii pe care îi consideră valoroși, reprezentativi pentru comunitatea lor. Avem multe propuneri care sunt supuse deocamdată procesului de analiză și documentare și care urmează să fie afișate cât de curând pe site. Mulțumim mass-mediei pentru sprijinul acordat până acum și sperăm să avem o colaborare la fel de bună până la finalul Campaniei”, a declarat Adriana Nazarciuc, Președintele ART.

În perioada premergătoare Galei Oamenii Timpului, care va avea loc la Iași (12 decembrie 2015), în fiecare din cele 7 orașe incluse în Campanie va avea loc o mini-gală în cadrul căreia vor fi anunțați nominalizații locali. Ulterior, din rândul acestora, vor fi aleși câștigătorii, care vor fi premiați în cadrul fastuos al Galei Oamenii Timpului care va avea loc la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Categoriile pentru care vor fi selectați nominalizații sunt: Literatură, Arte, Educație și Cercetare, Societate civilă, Diplomație publică, Memorie și istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sănătate și Antreprenoriat.  Criteriile de selecție vor viza notorietatea nominalizatului în domeniul respectiv, însă accentul se va pune pe activitatea care l-a făcut remarcat în perioada octombrie 2014-septembrie 2015, în baza căreia se va realiza și promovarea sa de-a lungul întregii campanii.

Producătorul Campaniei Oamenii Timpului este Adenium.

Juriul Național al Campaniei Oamenii Timpului are următoarea componență:  Conf.univ.dr. Radu Vancu, scriitor (Literatură); Cătălin Sava, realizator TVR (Arte); Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultății de Istorie, Universitatea București (Educație & Cercetare); Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civilă); Prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu și al Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (Diplomație publică); Dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporană din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie); ,Prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician și critic literar (Jurnalism); Prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, Vicepreședinte al Federației Mondiale de Neurochirurgie (Sănătate); Bogdan Pițigoi (Antreprenoriat); Prof. univ. dr. Daniel Șandru, directorul revistei de cultură contemporană TIMPUL, în calitate de Președinte al Juriului.

Invitat special al Galei Oamenii Timpului: Ion Caramitru, actor, Directorul Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Actorul Adrian Păduraru este ambasadorul Campaniei Oamenii Timpului.

INFO

www.oameniitimpului.ro

www.facebook.com/OameniiTimpului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: