Campania de sustinere a copiilor cu dizabilitati ”Daruieste pentru a schimba un Destin!”

Fundaţia Star of Hope Romania, în  parteneriat cu Primăria Iaşi şi Asociaţiile de părinţi ai copiilor cu dizabilităţi au dat startul pe 15 noiembrie 2012, celei de-a doua ediţii a Campaniei regionale de susţinere a copiilor cu dizabilităţi “Daruieste pentru a schimba un Destin!”.

Imagine de la conferinţa de presă realizată cu ocazia lansării campaniei regionale de susţinere a copiilor cu dizabilităţi “Daruieste pentru a schimba un Destin!”

Doamna Cristina Nichita, ambasadorul acestei campanii a declarat: „Am bucuria să fiu Ambasadorul acestei campanii şi să militez pentru susţinerea copiilor cu dizabilităţi şi anul acesta. În încercările mele de a găsi soluţii pentru aceşti copii, am bătut la uşi care uneori s-au deschis, alteori au rămas închise. Chiar dacă trăim în vremuri tulburi, nu trebuie să ne lase indiferenţi situaţia în care se află copiii cu dizabilităţi”.

Principalul obiectiv al campaniei este conştientizarea comunităţii şi autorităţilor locale privind  drepturile copiilor cu dizabilităţi. Mulţi copii cu dizabilităţi se confruntă în continuare cu discriminarea şi izolarea. Ne propunem să  influenţăm autorităţile locale şi centrale să preia bunele modele aduse în România din ţările europene şi totodată să-şi asume responsabilitatea susţinerii  a cât mai multe servicii specializate adresate copiilor cu dizabilităţi. Vrem să sprijinim un număr de 45 de copii cu dizabilităţi (sindrom down, autism, paralizie cerebrală) din judeţul Iaşi pentru a beneficia de terapie recuperatorie în cadrul Centrului Regional de Reabilitare Steaua Speranţei Iaşi.

„ În calitate de părinte al unui copil cu dizabilităţi, am trecut prin multe încercări. Cu toate acestea, nu am renunţat la speranţa că băiatul meu va fi acceptat în societate, că poate la un moment dat va putea să spună câteva cuvinte cu care să-şi exprime nevoile. Aş vrea să văd din partea autorităţilor o deschidere mai mare faţă de noi, părinţii copiilor cu dizabilităţi.”, a declarat mama unui copil cu autism.

Mihaela Gîrlea, prof. Universitar în cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” din Iaşi a declarat: „Vă voi sprijini în mobilizarea mediului academic pentru că dezvoltarea corectă a personalităţii acestor copii este foarte importantă în integrarea lor în comunitate.”

EVENIMENTE

  • Conferinţa părinţilor – Seara Mulţumirii în data de 21 noiembrie, orele 17.00 la Centrul Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi;
  • Marşul Solidarităţii va avea loc în data de 3 decembrie în 5 judeţe din regiunea Moldovei, respectiv: Dorohoi, Iaşi, Vaslui, Neamţ şi Bacău. În Iaşi, marşul va începe la orele 12.00 pe traseul: Piaţa Unirii – bdul. Ştefan cel Mare – Palas Mall.
  • Stand în Palas Mall cu  produse confecţionate de mamele copiilor cu dizabilităţi din cadrul CentruluI Regional de Reabilitare „Steaua Speranţei” Iaşi.
  • Gala Recunoştinţei – 4 decembrie, orele 17.00 la Palas Mall – eveniment caritabil dedicat strângerii de fonduri pentru a ajuta copiii cu dizabilităţi din mediul rural din judeţul Iaşi.

STAR OF HOPE

Fundaţia Star of Hope Romania este o Organizaţie Neguvernamentală românească, apolitică, înfiinţată în anul 1998, cu sediul central la Iaşi. Misiunea Fundaţiei este de a îmbunătăţi calitatea vieţii copiilor aflaţi în dificultate, în special a copiilor cu dizabilităţi.

Este acreditată în baza legii ca furnizor de servicii sociale, principalul obiectiv fiind de împuternicire a parinţilor. Fundaţia Star of Hope Romania a devenit activă în comunitate oferind servicii de recuperare pentru copii cu dizabilităţi, consiliere pentru părinţi, lobby şi advocacy şi nu în ultimul rând servicii de înfiinţare şi dezvoltare a organizaţiilor de părinţi. Fundaţia a dezvoltat 10 asociaţii de părinţi care au copii cu sindrom Down, autism şi deficienţe neuro-motorii, în judeţele Iaşi, Botoşani şi Vaslui.

INFO

www.starofhope.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: