Campania de promovare a unitatii nationale, “Lunile Tricolorului”

Un tricolor urias de 150 de metri a fost desfăsurat pe 12 august 2014, în cadrul celei de-a XII-a editii a Universitatii de Vară de la Izvoru Muresului. Momentul a marcat lansarea campaniei de promovare a unitătii nationale, “Lunile Tricolorului”, initiată de Platforma Unionistă Actiunea 2012.

Cei peste 100 de paticipanti de la Universitatea de Vară, români din jurul granitelor si de pretutindeni s-au unit în mod simbolic sub tricolor, element definitoriul al identitătii nationale. Ulterior, tricolorul va fi desfăsurat  în zece mari orase românesti, printre care Iasi, Cluj, Brasov, Galati, Bucuresti si Chisinău. Momentul organizat de Platforma Unionistă Actiunea 2012 se înscrie în tematica zilei, ce a cuprins dicutii privind reîntregirea natională. La dezbateri au fost prezenti si politicieni ca Eugen Tomac, Cristian Diaconescu, Andi Cristea, care si-au asumat obiectivul unirii celor două state românesti, după modelul german.

Mă bucur să mă aflu la Universitatea de vară de la Izvoru Muresului, alături de români de pretutindeni, pentru a împărtăsi entuziasmul manifestat odată cu lansarea campaniei >>Lunile Tricolorului<<, ce va reuni români de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat Natalia Gribinet, voluntar al Miscării Civice Tinerii Moldovei.

An de an, Platforma Unionistă Actiunea 2012 a fost prezentă la Universitatea de Vară, prilej cu care am organizat activităti menite să arate românilor din jurul granitelor că prin constantă si perseverentă rezultatele nu întârzie să apară, subiectul unirii fiind în prezent atât pe agenda de lucru a clasei politice, cât si în atentia mass mediei”, a declarat Eugen Popescu, presedintele Fundatia Natională pentru Românii de Pretutindeni.

Campania “Lunile Tricolorului” se va desfătura în perioada 12 august – 12 octombrie, când o serie de evenimente vor fi organizate pe ambele maluri ale Prutului, printre care distribuirea de panglici tricolore si materiale informative, scoli de vară, tombole si flashmob-uri în marile orase si marsuri unioniste în cele două capitale românesti: Chisinău si Bucuresti. Următoarea actiune va avea loc la Bârlad, în perioada 18-22 august, unde va fi organizată o Scoală de Cultură si Afirmare Românească. În Bucuresti, toti cei care constientizează necesitatea apropierii celor două state românesti vor putea participa la activităti organizate cu ocazia zilelor de 27 august – Ziua Natională a Republicii Moldova si 31 august – Ziua Limbii Române.

INFO

Platforma Unionistă Actiunea 2012

www.actiunea2012.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: