Călătorie secvenţială prin Roşia Montana (FOTO)

Între 11 februarie şi 9 martie 2013,  Institutul Cultural Francez din Iaşi a găzduit expoziţia de fotografii “Patrimoniul din Roşia Montana în imagini”, eveniment organizat în cadrul Campaniei ”Salvaţi Roşia Montana”.

Rosia Montana09 640

Roşia Montana este o veche localitate cu tradiţie în exploatoarea materialelor preţioase ce datează din 6 februarie, anul 131. Din cauza exploatărilor miniere majore a fost afectat mediul, economia locală, dar şi imaginea de ansamblu a localităţii.

Expoziţia a fost realizată pentru a transmite oamenilor că Roşia Montana înseamnă mai mult decat un munte roşu; înseamnă viaţă, culori, tragedii, bucurii şi un patrimoniu ce trebuie valorificat. Şi ce poate transmite mai bine acest lucru decât o fotografie…

Expoziţia a fost organizată pe holul Institutului Cultural Francez din Iaşi, intrarea fiind liberă, cu prilejul a 1882 de ani de existenţă a Roşiei Montana.

AUTOR: Ioana Jijiie, studenta la Comunicare si relatii publice, anul II

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

2 comentarii la “Călătorie secvenţială prin Roşia Montana (FOTO)”

  1. Voicu says:

    Rosia Montana inseamna in primul si in primul rand oamenii care traiesc acolo, oameni care cer de ani de zile pornirea proiectului minier de la Rosia.

  2. Calin says:

    cred ca mai bine decat o fotografie poate informa o vizita pana la fata locului, unde oricine poate vedea ca oamenii din zona vor pornirea proiectului minier si unde se poate vedea ca RMGC sunt cam singurii care au investit in reabilitarea patrimoniului si au inceput si investitiile in reecologizare

Scrie un comentariu: