”Calatorie la 1900” la Castelul Miclauseni, editia a IV-a

Evenimentul „Călătorie la 1900” este anul acesta la cea de-a patra ediție și va fi organizat în perioada 9 – 10 septembrie 2017.  Evenimentul vă propune o întoarcere în atmosfera anilor 1900, într-o formă diferită față de edițiile anterioare.

În seara zilei de 9 septembrie veți fi încântați cu un bal de epocă în care va fi recreat meniul servit cu ocazia căsătoriei principelul Ferdinand cu principesa Maria, viitori regi ai României (Castelul Sigmaringen, 10 ianuarie 1893). Meniul gourmet, compus din 9 preparate, va fi acompaniat de o selecție de vinuri românești.

Seara va fi întregită în mod armonios de recitaluri de canțonete și arii interpretate de soprana Eliza Paraschiva Solomon și tenorul Paul Celmare, sub îndrumarea prof. Aurelia și Florin Simion, și de farmecul discret al unor obiecte de epocă din colecția Dumitru Grumăzescu, în prezentarea colecționarului.

Castelul va putea fi vizitat sâmbătă, 9 septembrie, în intervalul orar 12:00-17:00, iar duminică, 10 septembrie, în intervalul orar 12:00-18:00. Tururile ghidate vor începe la ora exacta. În Castel veți putea admira o expoziție de carte poștală veche, realizată în colaborare cu Asociația Cultural Științifică Urbana din Roman, între care și unele semnate de Maria Sturdza. Veți avea posibilitatea să vizionați un documentar despre familia Sturdza și domeniul de la Miclăușeni, realizat de Columna TV din Târgoviște, consultant de specialitate fiind istoricul Siviu Miloiu.

Completând poveștile evocate în Castel, Restaurantul vă așteaptă cu preparate realizate exclusiv după rețete de epocă. Restaurantul va fi deschis sâmbătă și duminică între orele 12:00 – 18:00. Pentru o experiență deplină, vă recomandăm să alegeți o vestimentație inspirată din cea de odinioară.

Fotografie: Alina Donosa

REZERVARE

Evenimentul cu dress code este disponibil în varianta cu cazare inclusă (290 lei / persoană) sau fără cazare (230 lei / persoană). Relații și rezervări: 0728 880 575 sau castelulmiclauseni@gmail.com.

INFO

Castelul Miclauseni

707066, Miclauseni, Iasi

Web: www.miclauseni.ro

FBwww.facebook.com/Castelul-Miclauseni

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: