”Călătorie la 1900” la Castelul Miclăuşeni din județul Iași

calatorie_la_1900_castelul_miclauseni_iasi_2015_editia-a-doua

În perioada 5-6 septembrie 2015, la Castelul Miclăuşeni va avea loc cea de-a doua ediţie a evenimentului „Călătorie la 1900”. Pe parcursul celor două zile vizitatorii vor putea intra în atmosfera specifică perioadei Belle Epoque, preparatele culinare de odinioară fiind nota distinctă a ediţiei din acest an.

Activităţile interactive prin care castelul va prinde viaţă vor fi reprezentate prin programe de muzică de demult şi teatru în aer liber, demonstraţii de gătit, concurs de dans, parada cailor, muzică de fanfară, parada costumelor de epocă, bătaie cu flori, târg de antichităţi şi suveniruri, cămară cu dulceţuri deosebite şi multe alte surprize din partea organizatorilor. Toţi cei care vor participa la eveniment sunt încurajaţi să opteze pentru vestimentaţia şi accesoriile specifice vremii.

Sâmbătă, 5 septembrie, începând cu ora 10:00 sunteți oaspeții castelului la deschiderea festivă, urmând ca de la 11:00 ușile îmbătrânite de vreme ale Castelului să fie descuiate pentru ca acesta să poată fi admirat de ochii doritori de bun-gust.

Programul de cântece populare interpretate de orchestra județeană de copii și tineri „Mugurelul” din Suceava cu siguranță vă va face șederea mai plăcută, iar demonstrația de gătit de mai apoi vă va deschide apetitul spre bunătățile de odinioară, pregătite cu grijă de bucătarii noștri. Și ce ar fi o zi de sâmbătă à la 1900 fără teatru în aer liber sau fără un concert de muzică tradițională românească?

După-amiază punem picioarele în mișcare la concursul de dans, iar mai apoi ne alintăm urechile cu un recital de arii susținut de corul „Mira” și ascultând muzică de epocă. La ora 18:00 închidem Castelul, așteptându-vă și duminică, 6 septembrie, de la ora 11:00, să continuați alături de organizatori povestea unui început de toamnă în 1900 la Miclăușeni!

Intrarea la eveniment este liberă.

DINEU DE EPOCA

În cadrul celei de a doua ediții a evenimentului „Călătorie la 1900”, desfășurată în perioada 5-6 septembrie 2015, puteti să pătrundeți alături de organizatori în spiritul epocii și să participați la un dineu de epocă, care va avea loc în seara de sâmbătă, 5 septembrie 2015, începând cu orele 19.00.

* Prețul este de 160 lei/persoană. Vă veți putea bucura de meniu de epocă, degustare de vin cu ștaif, muzică de odinioară și momente muzicale live.

** Dress code: vestimentație Belle Epoque. Sugestii: culori pastel, bluze bufante, fuste lungi și ample, mănuși și umbrele din dantelă, șaluri, perle, pălării cu borul mare, joben sau melon, cămașă albă, vestă, baston, pantalon de stofă. De asemenea, iile reprezintă o opțiune.

Rezervările pot fi făcute până la data de 31 august 2015, la numărul 0728 880 575 sau pe adresa de email castelulmiclauseni@gmail.com (în momentul rezervării se achită 50% din valoarea pachetului). Plata se poate face cash sau în contul bancar RO39 CECE IS16 30RO N110 7604 deschis la CEC Bank – Butea pe numele M.M.B.-C.S.C. Sf. Ilie, cod fiscal RO 15711931.

 

Evenimentul „Călătorie la 1900“ este prilejuit de „Zilele Europene ale Patrimoniului“, care se desfăşoară în luna septembrie a fiecărui an. Castelul Miclăuşeni este unul dintre cele mai romantice castele din România şi, în prezent, este în proces de restaurare. De-a lungul timpului, clădirea a suferit din cauza agresiunilor armatei sovietice şi ale autorităţilor comuniste. Mesajul pe care organizatorii îl transmit prin animarea încăperilor care datează de la 1880 este „Împreună sprijinim restaurarea castelului“.

INFO

Castelul Miclauseni

707066, Miclauseni, Iasi

Web: www.miclauseni.ro

FBwww.facebook.com/Castelul-Miclauseni

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: