„Călătorie la 1900” este anul acesta la cea de-a cincea ediție

Castelul Miclăușeni își deschide porțile vizitatorilor în atmosferă de sărbătoare. Evenimentul „Călătorie la 1900”, care își propune o întoarcere în ambianța specifică familiei Sturdza, este anul acesta la cea de-a cincea ediție și va fi organizat în primul sfârșit de săptămână al lui septembrie.

Deschiderea festivă va avea loc sâmbătă, 1 septembrie 2018, la ora 10.30, conform următorului program:

  • „Alexandru Ioan Cuza, deschizător de drum pentru întregirea nației române”, prezintă Radu Tudorel, Președinte al Asociației Române pentru Cultură, Artă, Dezvoltare și Educație Piatra Neamț, Vicepreședinte al Societății Scriitorilor din Județul Neamț;
  • prezentare de carte: „Stârcea. O familie cu blazon din fostul Județ Roman”, Editura Cetatea Doamnei, Piatra Neamț, 2018; prezintă autorul, Ovidiu Leonte, de la Asociația Cultural Științifică Urbana, Roman;
  • recital susținut de mezzosoprana Ionela Mardare și pianistul Ștefan Buzdugan, Roman;
  • prezentare expoziția de acuarelă Luisa Calabrese.

Pe parcursul celor două zile publicul va putea vizita Castelul Miclăușeni, unde au fost amenajate mai multe expoziții: reconstituirea unei camere de spital de campanie; expoziție de tablouri în acuarelă pictate de artista Luisa Calabrese; expoziție de obiecte de epocă din colecția particulară Alexandru Cramer.

Sâmbătă, 1 Septembrie, tururile ghidate vor începe la orele: 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, duminică, 2 Septembrie, la orele: 11.00, 12.00, 13.00, 14.00, 15.00, 16.00, 17.00.

Vizitatorii se vor putea bucura de spectacole în aer liber de teatru, dans și muzică de epocă, ateliere pentru copii și adulți (Fotografie de epocă, Vals, Bune maniere pentru copii, Decorațiuni în tehnica decupajului, „Mofturi cu dichis”, Pictură pe ceramică, Tir cu arcul, Face painting, Modelaj din baloane), târg de antichități, mașini de epocă, parada costumelor, bucate de odinioară, degustare de vinuri și alte surprize din partea organizatorilor. Cei care vor dori vor putea închiria vestimentație specifică belle epoque de la punctul special amenajat în Castel.

De asemenea, în seara zilei de 1 Septembrie va avea loc Balul Centenarului, eveniment cu dress code în care vom recrea eleganța și bunele maniere ale românilor de acum 100 de ani. Meniul ales evocă Dineul oferit la Palatul Regal în data de 21 Noiembrie 1920.

Castelul Miclăușeni este unul dintre cele mai romantice castele din România și, în prezent, este în proces de restaurare. De-a lungul timpului, clădirea a suferit din cauza agresiunilor armatei sovietice și ale autorităților comuniste. Mesajul pe care organizatorii îl transmit prin animarea încăperilor care datează de la 1880 este „Împreună sprijinim restaurarea Castelului”.

INTRARE

Intrarea la evenimentul „Călătorie la 1900” se face pe baza unui bilet, în valoare de 30 lei și include vizitarea Castelului. Biletele vor putea fi cumpărate la intrarea în parcul Castelului. Tinerii cu vârste între 14 și 18 ani vor beneficia de o reducere de 50%, iar copiii sub 14 ani vor intra gratuit.  Relații și rezervări: 0728 880 575 sau castelulmiclauseni@gmail.com.

INFO

Castelul Miclauseni

707066, Miclauseni, Iasi

Web: www.miclauseni.ro

FBwww.facebook.com/Castelul-Miclauseni

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: