Cafeneaua Cinematografica: Retrospectiva FILMSTUD 2010

Luni, 22 noiembrie 2010, ora 20.00, in Mojo Bar, sunteti asteptati la o retrospectiva FILMSTUD 2010.

Despre Festivalul National de Film de Scurtmetraj FILMSTUD 2010

Eveniment anual, competitiv, nespecializat, organizat de Casa de Cultura a Studentilor Iasi prin intermediul Clubului de Arte Vizuale „ConceptArt” (coordonato.: Dan Moisii) si cu ajutorul MECTS, Festivalul National de Film de Scurtmetraj FILMSTUD este un proiect institutional care urmareste promovarea tinerilor pasionati de film (indiferent daca studiaza sau nu arta cinematografica), dezvoltand in acest sens, la Iasi, un cadru competitional in care acestia sa se poata face cunoscuti. De asemenea, se are in vedere incurajarea consumului de scurtmetraj de calitate in randul studentilor prin prezentarea unor titluri premiate la alte concursuri nationale si internationale.

Anul acesta festivalul – ajuns la a 3-a editie – s-a desfasurat  in weekend-ul 5-7 noiembrie, la CCS Iasi. In concurs s-au inscris 13 autori de film, cu circa 20 de titluri.

Juriul de specialitate (Vasile Arhire directorul TVR Iasi, Florin Lazarescu – scriitor iesean si Eros Nicolau – director de imagin MediaPro) a acordat trei premii la sectiunea scurtmetraj-fictiune, un premiu pentru spot publicitar si doua premii speciale pentru imagine, respectiv originalitate.

Castigatorii FILMSTUD 2010

Sectiunea Scurtmetraj

Premiul I – „Cand vorbesti singur” (2010) – Regia: Iustin-Andrei Surpanelu, Marian-Mina Mihai; Scenariul: Iustin-Andrei Surpanelu; Montaj: Andrei Cozlac, Marian-Mina Mihai. Productie: proiect independent, Iasi.

Premiul II – „Vanatoare femeilor in zodia Pestilor” (2010) – Regia si scenariul: Oana Barna; Imagine, lumini, montaj, mixaj sunet: Radu Stefan; Productie: Lorand Marton, Oana Barna Facultatea de Teatru si Televiziune, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul III – „Declaratie de independenta” (2010) – Regia, scenariul si montajul: Andrada Popan-Dorca; Imagine: Nicu Szenasi. Productie: proiect independent, Baia Mare. Sinopsis: Dupa mai multe esecuri sentimentale, o fata realizeaza ca fericirea trebuie cautata in ea insasi. Nimeni altcineva nu este responsabil pentru fericirea ei.

Sectiunea Spot publicitar

„One Is Not Enough” (2010)spot neoficial pentru berea Heineken. Regia, scenariul, montajul si productia: Radu Stefan; Camera: Bogdan Coman. Productie: Facultatea de Teatru si Televiziune, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul special pentru Imagine Radu Stefan

„Fantoma mea iubita” (2010), „Pasarea” (2010), „Visul” (2009). Productie: Facultatea de Teatru si Televiziune, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca.

Premiul special pentru Originalitate – Dragos Dumistracel

„Chemarea datoriei” (2010)
Sinopsis:
Intr-un viitor nu prea indepartat, Romania va deveni cel mai puternic stat al lumii. Suprematia sa determina si aparitia primului joc virtual (shooter) online, 100% romanesc. Extazul cuprinde intreaga planeta…

„Ghinion” (2009)
Sinopsis:
Scurta poveste animata a doi romani saraci si invidiosi, ce prefera sa poarte de grija altora decat sa faca ceva pentru ei insisi. Toate se intampla intr-un oras Iasi al fantasticului, unde F.C. Politehnica este o echipa de renume mondial, iar locuitorii sai, cei mai prosperi ai tarii. Evident, cei doi protagonisti ajung insa mai rau.
Productie: DumiArts, Iasi.

Ana, Echipa FilmStud si Mojo va ureaza vizionare placuta!

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: