CafeKultour: “Lol” (laughing out loud)

 

O comedie spumoasa care ar putea fi demna de un “lol” award enorm in mediul online, insa “Lol” este doar prescurtarea de la Lola, o adolescenta de 16 ani care experimenteaza impreuna cu gasca ei de prieteni, mama sa avand nevoie uneori de un psiholog  pentru a-si putea intelege fiica adolescenta.

Miercuri, 6 aprilie in cadrul editiei a VI-a de Cafekultour la Centrul Cultural Francez Iasi in sala “B Fondane” oricine s-a putut bucura pentru aproximativ doua ore de un film fara cliseele specifice conflictului etern intre generatii.

Regizorul Lisa Azuelos a reusit sa concentreze in doua ore viata tumultoasa a unui grup de prieteni, dar si a parintilor lor viciati care doreau sa-si aminteasca de tinerete.

Adolescenta Lola, la 16 ani, incerca sa descopere si sa experimenteze, deceptionata fiind de prima ei dragoste, iar mama sa isi doreste sa se inteleaga pe sine si abia apoi pe tanara Lola. Si totusi cele doua protagoniste se dovedesc a fi cele mai bune prietene.

Pelicula reuseste sa te tina in  priza, fie ca te identifici cu Lola, adolescenta intr-o continua cautare de sine, fie cu mama sa.

 

Autor: Ilinca Dumitrescu (UAIC, Facultatea de Filosofie – Comunicare si Relatii Publice)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: