Cafeaua sau berea? Care te ajută să fii mai creativ?

Bem cafea atunci când vrem să fim mai atenti si bere când nici atentia si nici concentrarea nu mai sunt pe lista de priorităti. Care este însă băutura care te face mai creativ?

Beer&Coffee

Cofeina începe să-si facă efectul într-un interval cuprins între 15 minute si două ore după ce o consumi si, odată ce intră în organism, creste ritmul respirator, având efecte asupra diafragmei, principalul muschi implicat în procesul de inspiratie si expiratie. În plus, ajută la cresterea adrenalinei, tocmai de aceea ne dispare senzatia de oboseală. Problema este că, în cazul unui consum regulat, pentru a avea aceleasi efecte este nevoie de o cantitate mai mare de cofeină.

Mai multi specialisti din cadrul Universitătii Johns Hopkins au încercat să limiteze consumul de cofeină pentru cei care au participat la cercetare, crezând că o cantitate mai mică de cafea va putea limita dependenta. Concluzia a fost însă că organismul dezvoltă în timp o tolerantă din ce în ce mai ridicată la cofeină si are nevoie de o cantitate mai mare odată cu trecerea timpului pentru efectele dorite.

În timp ce cofeina ajută la cresterea energiei, alcoolul “oferă” relaxare, efectul asupra organismului fiind scăderea concentrării si a puterii de muncă, ambele conducând la un interes mai scăzut asupra a ceea ce se întâmplă în jurul vostru.

Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au realizat un studiu în cadrul căruia 40 de bărbati au primit trei cuvinte si li s-a cerut să-l găsească pe al patrulea, care să se poată alătura oricăruia dintre celelalte trei pentru a avea sens.

20 dintre participantii la studiu au băut două halbe de bere înainte de joc, în timp restul de 20 nu au primit nimic. Rezultatul studiului? Cei care au consumat bere au rezolvat “problema” mai rapid si cu rezultate mai bune, în procente cu 40% mai bine în comparatie cu cei care nu s-au atins de alcool.

Sunt 4 tipuri de CONSUMATORI DE ALCOOL – TU UNDE TE ÎNCADREZI?

Concluzia noastra – si a cercetatorilor – este ca atunci cand vreti idei bune alegeti o bere rece iar cand vreti sa puneti ideile bune in practica alegeti o cafea fierbinte.

Sursa:getlokal.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: