byron si Grimus, primele trupe din Romania prezente la Festivalul Saarang din India

Trupele byron si Grimus vor fi prezente la editia din acest an a Festivalului Saarang din India. Participarea celor două formatii – primele trupe din România prezente la acest festival – este sprijinită de Institutul Cultural Român.

byron va concerta pe 9 ianuarie, în cadrul sectiunii World Fest, alături de trupe din Germania, Irlanda, Franta, Spania, Singapore si Indonezia, iar Grimus va urca pe scenă pe 11 ianuarie, în cadrul sectiunii Rock Show, în deschiderea concertului sustinut de formatia britanică Architects.

Denumit initial Mardi Gras (din 1996 Saarang), festivalul, un eveniment social si cultural de amploare, este organizat de la jumătatea anilor ’70 de Indian Institute of Technology Madras la Chennai (statul Tamil Nadu). Editia din 2014 a festivalului se desfăsoară în perioada 8-12 ianuarie. Este asteptat un public de peste 50.000 de persoane.

byron

byron este o trupă de rock alternativ lansată în 2006. Discografia sa cuprinde albumele Forbidden Drama (2007), Acoustic Drama (2008), A Kind Of Alchemy (2009), Perfect (2011). A colaborat de-a lungul timpului cu artisti importanti, precum Nicu Alifantis, Ioana Mântulescu, Alexandru Andries, Cristian Soleanu, Alexandru Tocilescu, Nae Caranfil si multi altii. Componenta actuală: Dan Byron – voce, chitara, flaut; 6fingers – clape, chitara, voce; Laszlo Demeter – bass; Dan Georgescu – tobe.

Grimus, formată din Bogdan Mezofi (vocal), Valentin Rauca (chitară), Cristian Csapo (chitară),
Lehel Kiss (clape), Titus Vadan (bass) si Tamas Adorjani (baterie) a fost prezentă în ultimii ani la numeroase festivaluri internationale. După ce în vara lui 2012 au participat la Sziget Festival (Ungaria), EXIT Festival (Serbia), Rock for People (Cehia) si B’estfest, 2013 a început pentru clujeni cu o prestatie la Eurosonic si a continuat cu Arezzo Wave Festival (Italia) si Waves Vienna Festival (Austria). Discografie: Demo (2006), Panikon (2008), Egretta (2011).

Foto: Eduard Breban

INFO

www.saarang.org

www.byronmusic.ro

www.grimus.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mărțișoare Folclorice | CCS Iasi

Wicked Blues | Chez Les Amis

Roaring 20’s- Andrew Bidi

Flori, fete și delicatese | Restaurant Liria

Scrie un comentariu: