byron, din nou in Underground Pub

byron-underground

byron este deja o prezenta familiara in Underground Pub. In aceasta toamna, vor incanta din nou iesenii pe data de 25 octombrie, de la ora 20:30.

byron este o trupă de rock alternativ lansată în 2006. Discografia sa cuprinde albumele Forbidden Drama (2007), Acoustic Drama (2008), A Kind Of Alchemy (2009), Perfect (2011). A colaborat de-a lungul timpului cu artisti importanti, precum Nicu Alifantis, Ioana Mântulescu, Alexandru Andries, Cristian Soleanu, Alexandru Tocilescu, Nae Caranfil si multi altii. Componenta actuală: Dan Byron – voce, chitara, flaut; 6fingers – clape, chitara, voce; Laszlo Demeter – bass; Dan Georgescu – tobe.

“Ne-am format în 2006 şi am lansat albumul de debut, “Forbidden Drama”, în octombrie 2007. Structurat în trei acte, ca o piesă de teatru, pe album se găseşte un melanj eclectic de art-rock şi rock alternativ, cu tuşe progresive şi clasice. Mai târziu am re-orchestrat piesele pentru un spectacol 100% unplugged, acesta apărând în 2008 pe DVD-ul live “Acoustic Drama” – primul DVD unplugged românesc.

Al doilea album de studio, “A Kind of Alchemy”, a fost lansat în octombrie 2009. Acesta marchează o evoluţie în sound – am împrumutat elemente din mai multe genuri (blues şi funk, de exemplu) iar diversitatea instrumentelor este mai mare. Cântecele sunt în engleză, ca şi pe primul album, iar conceptul tratează procesul de creaţie în întregul său, trecând de la nebunie la zen. În cuvintele solistului Dan Byron, “atmosfera este una nocturnă, de multe ori foarte intimă, câteodată explozivă sau jucăuşă”.

În noiembrie 2010 am cântat unplugged şi electric în Salina din Turda, la peste 100 de metri adâncime. O parte din materialul rezultat, “Live Underground”, este actualmente difuzat de către HBO România. Acesta urmează să fie lansat în totalitate pe DVD şi Blu-Ray în primăvara lui 2012, împreună cu un documentar, o serie de interviuri şi un making-of.

În februarie 2011 am lansat un proiect special: “Perfect”, primul nostru album cu versuri în română, ce conţine cântece cunoscute re-orchestrate şi adaptate stilului byron. Muzica în sine este foarte eclectică, variind de la rock alternativ la jazz, swing şi chiar trip-hop, iar lista de invitaţi este impresionantă (Nicu Alifantis, Alexandru Andrieş, Virgil Ianţu, regizorul Nae Caranfil şi mulţi alţii).

Avem influenţe dintre cele mai diverse, de la King Crimson (în perioada “Thrak”) până la Peter Gabriel, David Bowie, Tori Amos sau Porcupine Tree.” byron

byron: www.byronmusic.ro; www.facebook.com/byronmusic

REZERVARI

Telefon: 0735004001 (intre orele 18.00-22.00)

INFO

Underground Pub

Galeriile comerciale Stefan cel Mare – demisol (jos la spirala)

Mobil: +4 073 500 4001

Email: contact@undergroundpub.ro

Program: zilnic: 20:00 – 6:00

www.facebook.com/Undergroundthepub

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: