“Buy Nothing Day” la CUIB

buy-nothing-day

Vineri, 25 noiembrie, marcăm „Buy Nothing Day” la CUIB pentru a atrage atenția asupra consumului nesustenabil și pentru a te invita să descoperi cum poți avea o viață mai împlinită.

Pe tot parcursul zilei de vineri, rafturile din magazinul CUIB vor fi goale. În locul produselor scoase temporar de la vânzare, chiar și dacă ele sunt bunuri sustenabile ori articole care sprijină activitatea altor întreprinderi sociale, va fi pregătită o instalație artistică.

Prin spațiul special creat pentru această zi vei fi provocat să răspunzi la câteva întrebări și să reflectezi la cum poți avea și/sau contribui și tu la o viață mai sustenabilă, atât pentru propria persoană, cât și pentru cei din jurul tău.

Dacă și tu crezi că „ceva” trebuie să se schimbe în lumea în care trăim, atunci esti așteptat la CUIB vineri, între 10.00 și 22.00, iar organizatorii speră că vei pleca cu ceva mult mai valoros decât orice ai putea cumpăra cu banii pe care îi ai, sau nu, la tine în buzunar.

„Buy Nothing Day” este o zi internațională de protest împotriva consumismului. Ea își are originea în Vancouver, unde a pornit ca o reacție la „Black Friday”, o „sărbătoare” care a ajuns în ultimii ani și în România. Adbusterss, asociația care a promovat acest eveniment ce a ajuns să fie marcat în peste 65 de țări din lume, declară că scopul „Buy Nothing Day” nu este vorba despre schimbarea modului în care cumpărăm produse timp de o zi. În esență, se urmărește adoptarea un stil de viață în care cumpărăm mai puțin și producem mai puține deșeuri, fără a scădea bunăstarea vieții noastre, ba dimpotrivă, prin care să ne bucurăm de un grad ridicat de satisfacție ai propriei vieți.

INFO

Asociatia Mai Bine

Web: www.maibine.eu

FB: www.facebook.com/mai.bine

PE ACEEASI TEMA:

Micul Prânz cu Silvia Gherguț de la Rawzisme

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Start-up your future cu BEST Summer Courses!

Tura de cicloturism in familie, la Dobrovat, 1 iulie 2017

SHORT FILM FACTORY aduce filme cu intrare liberă în 30 de orașe

Caravana de fotografie //SECVENTE 2017 ajunge la Iasi

Scrie un comentariu: