Bursele stART, editia a treia – pentru tinerii talentați la muzică, pictură și desen

Compania Provident Financial România și Asociaţia Școala de Valori, cu sprijinul Ministerul Educației Naționale, anunță lansarea celei de-a treia ediții a programului național de sprijin pentru tinerii talentați – Bursele stART. În cadrul programului, sunt oferite oferite 50 de burse la pictură, desen și muzică, în valoare totală de 150.000 de lei.

Bursele sunt dedicate tinerilor liceeni din clasele IX-XII, talentați la desen, pictură sau muzică, care fac deja parte dintr-un club în domeniul lor artistic sau sunt înscriși într-o instituție de învățământ din România și au câștigat premii la concursuri naționale sau internaționale. În total, în cadrul programului, vor fi oferite 15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare, pentru pictură, 15 burse în valoare de 2.200 de lei fiecare la desen și 20 de burse la muzică în valoare de 4.400 de lei fiecare. Bursele sunt anuale și vor fi acordate lunar în perioada ianuarie-decembrie 2017.

Cu ajutorul acestor burse, tinerii își pot achiziționa materiale, instrumente și echipamente necesare cultivării talentului și vor putea participa la concursuri naționale, expoziții, concerte sau vor putea urma cursuri de perfecționare în domeniul artistic ales. Bursierii vor beneficia și de consiliere pentru dezvoltarea lor profesională și personală.

Talentul este foarte important, dar nu este suficient pentru a te perfecționa ca artist. Dincolo de ambiție și ore de studiu, un tânăr talentat are nevoie de materiale costisitoare și de o strategie bine gândită. Prin programul Bursele stART, ajuns deja la a treia ediție, ne dorim ca tinerii să vină cu talentul, iar noi, împreună cu Școala de Valori îi sprijinim să și-l desăvârșească. Bursierii edițiilor anterioare sunt un exemplu în acest sens, reușind să își cultive sprijinul antreprenorial, să susțină concerte pe mari scene din ţară, să aibă acces la expoziții, pe care nu le-ar fi putut susține doar prin forțe proprii și să se gândească la o carieră artistică pe termen lung. Ne dorim ca tot mai mulți tineri să acceseze această oportunitate și în acest an”, a declarat Romina Roșu, coordonator CSR Provident Financial România.

Povești de succes

În cadrul edițiilor anterioare, 100 de tineri talentați la muzică, pictură și desen au beneficiat de burse.

icoane-pictate-de-amalia-ifrosa

Cu ajutorul primei burse am reuşit să particip la un concurs naţional de icoane la care am obţinut premiul I, dar şi la un concurs legat de alimentaţia sănătoasă. În plus, mi-am achiziţionat un şevalet pe care mi-l doream foarte mult, pensule de mai bună calitate şi, în  general, materiale pentru pictură care m-au ajutat să-mi îmbunătăţesc desenele“, spune Amalia Ifrosă, bursieră la pictură în cadrul edițiilor Bursele stART din 2014 și 2015.

Mi-am achiziţionat diferite articole muzicale cu care am performat în două mari concerte în acest an. Mai departe, vreau să investesc banii în instrumente şi visez la un studiou al meu“, spune Mădălin Nedelcu, bursier la muzică în cadrul ediției Bursele stART din 2015.

madalin-nedelcu

Cu ajutorul bursei, mi-am putut achiziţiona mai multe materiale pentru desen care-mi lipseau: un şevalet, creioane acurelabile, cărţi de desen. În plus, am putut să încerc metode noi, cum ar fi desenul în peniţă şi tuş sau pictura în guaşă, pe care nu le experimentasem pentru că nu aveam instrumentele necesare“, spune Eliza Luca, bursieră la desen, în cadrul ediției Bursele stART din 2015.

eliza-luca-1

INSCRIERE

  • Ce criterii trebuie să îndeplinească tinerii pentru a primi o bursă stART?;
  • Să fie talentaţi la pictură, desen sau muzică (instrument sau voce);
  • Să fie la liceu, într-una din clasele IX – XII;
  • Să fie înscrişi într-un club de pictură, desen sau muzică sau într-o instituţie şcolară din România;
  • Să fi obţinut premii la concursuri naţionale şi/sau internaţionale de arte;
  • Să fie cetăţeni români şi să aibă domiciliul stabil în România și să aibă un venit de maximum 900 de lei/ membru de familie.

Înscrierile se fac până la 31 octombrie 2016.

INFO

Scoala de Valori

scoaladevalori.ro/proiecte/burselestart

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: