Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști, ediția 2013-2014

bursele-europene-jti-pentru-jurnalisti-fundatia-euromonitor-pentru-excelenta-fotoFundația Euromonitor pentru Excelență, cu sprijinul Agenției AD Media Consult, anunță continuarea programului Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști prin lansarea ediției 2013-2014.

Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști reprezintă un program de încurajare și facilitare a pregătirii profesionale și se adresează jurnaliștilor care doresc să capete o expertiză profesională în problematica europeană. Acest program îi ajută pe participanți să aprofundeze înțelegerea tematicilor legate de Uniunea Europeană, cadrul de reglementare, funcționarea instituțiilor, relaționarea între Statele Membre, precum și maniera în care este abordată problematica europeană de către media occidentală.

 • Programul „Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști” cuprinde trei etape de pregătire profesională: un training specializat, susținut în România de către specialiști în relații europene;
 • o călătorie de studii de o săptămână, la Bruxelles, pe durata căreia jurnaliștii vor avea ocazia să se întâlnească și să discute cu oficiali ai Uniunii Europene;
 • stagii de pregătire profesională, timp de trei săptămâni, în cadrul unor prestigioase organizaţii de presă europene.

La încheierea fiecărei faze sunt selectați jurnaliștii care vor participa la faza următoare.

Și la ediția 2013-2014 sunt așteptați să aplice la programul de Burse Europene JTI atât jurnaliști din România, cât și din Republica Moldova, din presa scrisă, radio, TV și on-line, specializați în domeniile social, politic și economic, care trebuie să îndeplinească în mod cumulativ următoarele condiții:

 • Experiență profesională de minim 3 ani
 • Vârstă de până în 35 de ani
 • Abilități de comunicare în limba engleză (cunoașterea limbii franceze reprezintă un avantaj)

ÎNSCRIERI

Dosarul de înscriere va cuprinde:

 • Curriculum Vitae
 • Formular de înscriere disponibil pe site-ul Fundației Euromonitor pentru Excelență (www.euromonitor.ro)
 • Fotografie color tip pașaport
 • Portofoliu (trei materiale de presă relevante pentru domeniile enunțate)
 • Trei scrisori de recomandare, de preferință una de la superiorul direct sau managerul instituției la care lucrează.

Data limită de depunere a dosarelor de înscriere este 10 octombrie 2013 (inclusiv), toate înscrierile având mențiunea « Pentru Bursele Europene JTI ».

Preselecția candidaților se va face pe baza dosarului de înscriere, iar selecția pe baza unui interviu.

Dosarele de înscriere se vor depune la: Ad Media Consult srl, adresa: Str. Erou Iancu Nicolae, nr.103, vila i-2 Voluntari, jud. Ilfov, cod postal 077190

Persoană de contact: Irina Apostol, Tel : 0721201559, fax : 0318164770

e-mail: irina.apostol@admediaconsult.ro

Documentația electronică se va trimite la adresa: burse@euromonitor.ro

PROGRAMUL BURSE EUROPENE JTI PENTRU JURNALIȘTI

Programul Bursele Europene JTI pentru Jurnaliști a fost lansat în 2007, anul aderării României la Uniunea Europeană, ca o continuare a programului de stagii inițiat de National Forum Foundation/Freedom House în anii ’90, cu sprijinul Guvernului SUA, iar ulterior, începand cu anul 2000, cu finanțarea JTI.

Încă de la început, obiectivul programului a fost dezvoltarea cunoștințelor și abilităților tinerilor jurnaliști, prin expunere la realitățile democrațiilor dezvoltate, imersiune în medii culturale diverse și practică profesională specializată, mai intâi în Statele Unite, iar ulterior la Bruxelles.

INFO

Pentru detalii suplimentare vă puteți adresa Fundației Euromonitor pentru Excelență, la adresa: Calea Floreasca, nr. 167, et.4, sector 1, București;

Tel: +40 731351301 / Fax: +4021 211 66.41

e-mail: burse@euromonitor.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: