Burse si rezidente de cercetare stiintifica la Muzeul Literaturii Romane Iasi. Inscrieri pana pe 20 iunie

Muzeul Literaturii Române Iasi, în colaborare cu Asociatia „Patrimoniu pentru comunitate”, lansează, începând cu data de 20 aprilie 2014, Programul de burse si rezidente de cercetare stiintifică privind istoria si viaţa culturală a Iaşiului, initiativă care face parte din planul managerial 2013 – 2017.

casa-pogor-muzeul-literaturii-romane-iasi-foto-esti-din-iasi-daca

Programul anual de burse si rezidente îsi propune să stimuleze, la diferite nivele academice,  investigatia stiintifică pe un subiect legat de istoria culturală sau de sistemul cultural contemporan al Iasiului, în domeniile filologie, istorie, filosofie, sociologie, muzeologie, antropologie, economie, biblioteconomie, stiinte politice s.a.

Muzeul Literaturii Române Iasi se doreste o institutie activă în constructia identitătii culturale, iar cunoasterea stiintifică a trecutului patrimonializat, ca si a vietii culturale contemporane, este indispensabilă în acest sens. De altminteri, proiectul de revitalizare al MLR Iasi, demarat acum aproape un an, încearcă să pună în armonie functiile de conservare si promovare a patrimoniului, cea de cercetare si cea de petrecere a timpului liber sau de dezvoltare a turismului cultural. Muzeul este deschis deopotrivă scolarului, turistului obisnuit si cercetătorului specializat, comunicând cu fiecare pe lungimea sa de undă” a declarat Dan Lungu, directorul institutiei.

Muzeul Literaturii Române Iasi oferă 4 burse si 4 rezidente de cercetare, astfel:

  • 2 burse de performantă stiintifică „Junimea” pentru studenti si masteranzi, în valoare de 250 lei/proiect;
  • 2 burse de cercetare stiintifică „Junimea” pentru doctoranzi si cercetători, în valoare de 500 lei/proiect;
  • 4 rezidente de cercetare „Vasile Pogor” (cazare pe o perioadă de 1-3 săptămâni, pentru cercetători si doctoranzi).

INSCRIERE

Pentru depunerea proiectelor sunt eligibili studenti, masteranzi, doctoranzi si cercetători din România, Republica Moldova si Ucraina. Dosarul proiectului de cercetare trebuie să contină Curriculum Vitae, titlul proiectului de cercetare, planul proiectului de cercetare de minim 2.000 de semne (pentru doctoranzi si cercetători), cuprinsul si un fragment de minim 5 pagini din lucrarea de licentă sau dizertatie  (pentru studenti si masteranzi).
Beneficiarii burselor si rezidentelor de cercetare vor avea ca obligatie elaborarea unui articol ştiinţific care va apărea în una din publicatiile Muzeului Literaturii Române Iasi sau sustinerea unei conferinte sub egida Muzeului Literaturii Române Iasi.

Perioada de înscriere se va derula între 20 aprilie si 20 iunie 2014, iar transmiterea proiectului se va face electronic, la adresa de e-mail muzeul.literaturii@gmail.com. Evaluarea proiectelor se va realiza în perioada 21-29 iunie 2014, iar rezultatele vor fi anuntate în data de 30 iunie pe site-ul institutiei.

INFO

www.muzeulliteraturiiiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: