Burse pentru curatori şi artişti la Academia de vară de la Salzburg 2018

Fundația ERSTE oferă cinci burse pentru artiști tineri și cinci burse pentru curatori tineri din Republica Cehă, Ungaria, România și Republica Slovacă pentru a participa la un curs, la alegerea lor, la International Summer Academy of Fine Arts din Salzburg în 2018.

În fiecare vară, mai mult de 300 de studenți provenind din peste 50 de ţări din întreaga lume lucrează împreună la proiecte de artă, în cadrul a peste 20 de cursuri ţinute la Academia de Vară de Arte Frumoase de la Salzburg. Academia se distinge atât prin reputaţia artiştilor invitaţi să predea, precum şi prin prezenţa cu adevărat internaţională a participanţilor.

Participanții pot alege dintr-o serie de cursuri ce vor avea loc la Academia de Vară din Salzburg în perioada 16 iulie – 25 august 2018. Mai multe informaţii despre cursurile pentru artişti găsiți aici: www.summeracademy.at/COURSES-2018_230.html. Pentru detalii despre posibilități de cazare, vă rugăm să urmați acest link:  www.summeracademy.at/Accommodation_95.html.

Pentru selectarea bursierilor, Fundaţia ERSTE formează un juriu împreună cu partenerii săi: tranzit.cz, tranzit.hu, tranzit.ro, tranzit.sk și Asociația Igor Zabel. Bursele pentru curatori şi artişti la Academia de vară de la Salzburg:

  • sunt concepute pentru artiști și curatori aflați la începutul carierei lor;
  • se adresează candidaților din Republica Cehă, Ungaria, România şi Republica Slovacă;
  • acoperă cheltuielile de masă şi cazare, cheltuielile de deplasare, precum şi taxa de participare pentru curs.

INSCRIERE

Aplicaţiile trebuie să cuprindă următoarele documente:

1. Formularul de aplicare digital complet, cu informaţiile:

  • date de contact (nume, adresă, email, telefon, website), dacă aplicați în calitate de artist sau curator şi ce curs alegeți
  • scrisoare de intenţie în care se explică de ce anume aplicaţi, ce anume aşteptaţi de la acest curs şi de ce credeţi că sunteţi potrivit pentru a participa la acest curs (max. 5000 de caractere)
  • scurt Curriculum Vitae informativ (max. 1 pagină)

2. Portofoliu (max. 10 MB)

Formularul de inscriere poate fi descărcat de aici: tranzit.org/files/2018_APPLICATION_FORM_SSA.rtf.

NOTA: Pentru ca aplicația să fie validă, aceasta trebuie să includă formularul de înscriere. Toate documentele trebuie trimise în format PDF, alte formate nu sunt acceptate. Aplicaţiile sunt acceptate doar în limba engleză şi prin email până la data de 2 aprilie 2018. Vă rugăm să trimiteți aplicația în format digital cu subiectul “Salzburg Summer Academy 2018” la adresa: office.ro@tranzit.org. Aplicanții care au mai primit această bursă în anii recenți sau au mai participat în programul Artists-in-Residence de la quartier21/MuseumsQuartier Viena nu vor avea prioritate. Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm să o contactaţi pe Michaela Geboltsberger/ tranzit.at: geboltsberger@tranzit.org.

INFO

International Summer Academy of Fine Arts in Salzburg 

www.summeracademy.at

www.erstestiftung.org

www.tranzit.org

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: