Bun venit la UAIC

afis_bun_venit_uaic2012

Studenţii din anul I vor avea parte de o primire unică la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, în cadrul celui mai mare eveniment de orientare şi informare din România: “Bun venit la UAIC”. În perioada 29 septembrie – 1 octombrie, bobocii “Cuza” care vor trece pe Copou, prin faţa Corpului A, vor fi întâmpinaţi cu o mapă de bun-venit pregătită special pentru ei. În plus, aceştia vor primi informaţii practice de la angajaţi şi voluntari, vor cunoaşte instituţiile culturale ale Iaşiului şi vor putea practica sport în aer liber.

Cel mai aşteptat moment al evenimentului este concertul Smiley, care va avea loc duminică, 30 septembrie, pe esplanada din faţa Corpului B.

Sâmbătă, duminică şi luni, pe trotuarul din faţa clădirii Universităţii, vor fi amplasate puncte de informare, deschise între orele 10.00 şi 17.00, de unde bobocii vor afla informaţii despre bursele de studiu, stagii de practică, serviciile de carieră ale Universităţii şi mobilităţile în străinătate. În plus,  vor fi prezenţi reprezentanţi ai instituţiilor culturale din Iaşi, ai asociaţiilor studenţeşti, partenerilor şi sponsorilor UAIC.

În timpul celor trei zile, bobocilor li s-au mai pregătit tururi ale oraşului, workshopuri utile despre viaţa de student şi un spaţiu destinat sportului în aer liber. Duminică după-amiază  vor avea loc simultan, în toate cele 15 facultăţi, întâlniri între boboci şi colegii mai mari, în cadrul unui program de mentorat de amploare, în care s-au înscris deja 1000 de boboci şi 400 de mentori.

Luni, 1 octombrie, de la ora 10.00, studenţii vor putea participa la deschiderea festivă a anului universitar ce va avea loc în Aula Magna “Mihai Eminescu”. Ziua se va încheia  cu o petrecere dedicată tot bobocilor, în Cantina “Titu Maiorescu”.

“Bun venit la UAIC” se află deja la cea de-a doua ediţie. Evenimentul este organizat în deschiderea anului academic pentru a face cât mai frumoasă şi mai uşoară trecerea de la statutul de elev la viaţa de student. Realizată după modelul activităţilor de orientare din universităţile americane, „Bun venit” rămâne cea mai mare manifestare de acest gen din mediul universitar românesc.

Sprijinul pentru această ediţie a fost unul fără precedent, datorită sponsorilor Raiffeisen Bank, Mamma Mia, PIM, Centrul Comercial Felicia, Front Page, XL World, Iulius Mall, Antibiotice, Ad Media Group, Student Travel şi Decathlon.

INFO

www.uaic.ro

www.360.uaic.ro/bunvenit

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: