”Bun venit la UAIC!”, editia a treia. Concert Vama

afis-concert-vama-bun-venit-2016

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași  organizează, pentru al șaselea an la rând, evenimentul  „Bun venit la UAIC”, dedicat inserției și orientării studenților din anul I. În perioada 30 septembrie – 2 octombrie, noii studenți ai Universității vor fi întâmpinați de colegi mai mari, asociații studențești, angajați ai Universității și reprezentanți ai instituțiilor de cultură și angajatorilor din Iași.

Odată cu deschiderea anului universitar, timp de 3 zile, studenții vor găsi în fața Universității puncte de informare, de unde vor putea ridica gratuit kitul de orientare în studenție. Acesta constă într-o agendă-planner cu informații utile, o mapă ce conține harta campusului, pliante de la serviciile universității și alte instituții din Iași. În plus, vor fi organizate pentru studenți tururi ale orașului, precum și vizite ghidate în Muzeul Universității și Biblioteca Centrală Universitară. Evenimentul se va încheia cu un concert al trupei Vama.

Vineri, 30 septembrie, cu începere de la ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a anului universitar în Aula Magna „Mihai Eminescu”, situată în corpul A al Universității. După tradiționalul mesaj al rectorului și un curs introductiv, bobocii vor fi așteptați la deschiderile de an ale facultăților.

Un moment semnificativ al evenimentului va avea loc duminică, atunci bobocii UAIC sunt așteptați să se întâlnească și să își aleagă un mentor dintre colegii de facultate din anii mai mari. După încheierea întâlnirii, toți studenții Universității, indiferent de anul de studii, vor fi invitați la un concert cu trupa Vama, organizat în fața Corpului B.

Cele trei zile de eveniment sunt bogate în activități gândite special pentru studenți din anul I. Zilnic, Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți (DSSA) organizează workshop-ul „Start în carieră”, o întâlnire de o oră care își propune să îi „echipeze” pe tineri cu informații, tehnici și ponturi utile, pentru a putea pune primele „cărămizi” la temelia carierei lor încă din timpul studenției. La corturile DSSA, bobocii vor putea completa teste profesionale și psihologice, iar cei talentați la muzică vor fi invitați să susțină o audiție pentru un loc în corala universității.

Sâmbătă și duminică, la ora 14.00, studenții din afara Iașului vor avea ocazia să participe la tur ghidat al orașului – o plimbare de două ore care îi va purta prin cele mai importante locuri din Iașul studențesc.

Biblioteca Centrală Universitară îi va primi pe boboci cu o campanie de promovare a lecturii – „Răsfoiește, ia acasă și citește”. Pe parcursul celor trei zile, la cortul BCU Iaşi vor fi oferite cărţi şi reviste donate de către edituri şi personalul bibliotecii special pentru acest eveniment. De asemenea, vor avea loc vizite ghidate în biblioteci, la orele 11.00 și 13.00 în fiecare zi de eveniment. În plus, studenții Universității vor putea participa la o tombolă pentru câștigarea a 10 permise de bibliotecă gratuite, valabile pe parcursul unui an universitar.

 

PROGRAM

VINERI, 30 SEPTEMBRIE 2016

  • 10.00-15.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului;
  • 11.00 Festivitatea de deschidere a anului universitar 2016-2017. Aula Magna „Mihai Eminescu”, Corp A;
  • 12.00 și 13.00 Vizite ghidate la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iași din Zona de Informare (vis-à-vis de Corpul A al UAIC);
  • 13.00 Prezentarea Institutului Francez Iași, la sediul acestuia: Bd. Carol I, nr. 2;
  • 14.30 Workshop „Start în studenție”susținut de Departamentul Servicii Studenți și Absolvenți. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești. Înscrie-te acum!;
  • 15.00-16.30 Prezentarea Companiei Xerox. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A;

SÂMBĂTĂ, 1 OCTOMBRIE 2016

  • 10.00-15.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului;
  • 11.00 și 13.00 Vizite ghidate la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iași din Zona de Informare (vis-à-vis de Corpul A al UAIC);
  • 13.00 Workshop „Start în studenție” susținut de Departamentul Servicii Studenți și Absolvenți. Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești. Înscrie-te acum!;
  • 14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A.

DUMINICĂ, 2 OCTOMBRIE 2016

  • 10.00-15.00 Vizite ghidate la Muzeul Universității, din 30 în 30 de minute. Punct de întâlnire: Cortul Muzeului.
  • 11.00 și 13.00 Vizite ghidate la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu”. Punct de întâlnire: Cortul BCU Iași din Zona de Informare (vis-à-vis de Corpul A al UAIC).
  • 14.30 Workshop „Start în studenție” susținut de Departamentul Servicii Studenți și Absolvenți; Punct de întâlnire: Cortul Servicii Studențești. Înscrie-te acum!;
  • 14.00 Turul orașului. Punct de întâlnire: Treptele Corpului A;
  • 17.00-19.00 Programul de mentorat. Înainte de prima zi de școală, un coleg dintr-un an mai mare îți va explica tot ce trebuie să știi încă din prima zi de studenție. (Click AICI pentru inscriere)
  • 19.30 Concert Vama. Esplanada corpului B. Intrarea liberă.

INFO

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza”

Bd. Carol 1, nr. 11, Iasi

www.uaic.ro

360.uaic.ro

www.facebook.com/UAICdinIASI

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: