Bucurie in Palatul Copiilor Iasi

Palatul Copiilor din bulevardul Carol I numărul 2 are sediul într-una din clădirile simbol care şi-au deschis porţile în cadrul evenimentului „Traseul memoriei” din data de 15 octombrie 2017. Peste 200 de vizitatori au trecut pragul instituţiei, pentru a afla mai multe despre perioada Primului Război Mondial, când Iaşul a devenit capitala României.

Vizitatorii au fost interesaţi să afle şi despre proiectele pe care le desfăşoară Palatul Copiilor şi cum îşi pot înscrie copiii la cercurile ce se desfășoară gratuit.

Casa a fost construită în jurul anilor 1840 de marele logofăt Dumitrache Cantacuzino-Pașcanu. În timpul Primului Război Mondial, din cauza ofensivei armatelor Puterilor Centrale soldată cu ocuparea Bucureștiului, conducerea României se refugiază la Iași, care devine astfel capitala de război a țării. Regina Maria împreună cu copiii vor locui în această casă în perioada 1916-1918. Familia regală primea aici delegații, miniștrii și numeroși reprezentanți ai puterilor europene (Ambasadorul Franței, Excelența Sa Saint Aulaire, colonelul Thompson, atașatul Angliei, scriitorii francezi Robert de Fleurs, Claude Anet etc.), iar clădirea era cunoscută în epocă și sub numele de Palatul Micii Europe.”

Astăzi clădirea este sediu pentru Palatul Copiilor, aici au loc diferite activități educative non-formale, culturale, artistice, împreună cu elevi din învățământul preuniversitar. Astăzi Palatul Copiilor reprezintă pentru copiii din Iaşi locul unde vin să se bucure de activităţile pline de culoare din cadrul instituţiei.

INFO

Palatul Copiilor Iasi

B-dul CAROL I nr. 2, Iasi

Tel/Fax: 0232-41.08.02; 0232-26.77.50

E-mail: pciasi@gmail.com

www.palatulcopiiloriasi.ro

www.facebook.com/Palatul-Copiilor-Iasi-Oficial

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: