Bucium LIVE @RocknRolla

bucium-live

Joi, 1 decembrie 2016, trupa Bucium susține concertul de lansare al albumului „Live în Codrul Ascuns” în clubul Rocknrolla din Iași, începând cu ora 21.00. 
Din sfera progresivului, Bucium transpune – într-o notă contemporană – tradiții, ritmuri și credințe populare, cu un show care include proiecții multimedia, ceea ce face ca apariția lor “live” să fie asimilată unui adevărat act muzical cultural pur românesc.

Ideea albumului Live în Codrul Ascuns a fost de a înregistra piesele Bucium cele mai apreciate de către public în concertele noastre, într-o formă care să ne reprezinte.” a declarat Alexa Milea, violonista trupei.

Albumul „Live în Codrul Ascuns” vine după albumul Voievozii, lansat de trupă în 2008 și pregătește lansarea discului Miorița, din 2017.

Albumul a fost înregistrat de prietenul nostru Alex Pascu de la Goodbye to Gravity, care a mixat şi prima piesă de pe disc. Mixajul discului a fost întrerupt de momentul #colectiv, materialul reprezentând pentru noi în acest moment, mai mult decât o renaştere. Discul a plecat apoi în Elveţia, la Little Creek Studio, unde experimentatul muzician şi producător V.O.Pulver (Gurd, Destruction, Poltergeist, Darkmoon) l-a adus în forma finală.” a declarat Andi Dumitrescu.

La concert se vor găsi atât cd-uri cât și tricouri ale trupei.

În perioada 2004-2015, Bucium a susținut peste 150 de concerte. Concerte importante: Apocalyptica – 2008, Bob Dylan – 2010, Festivaluri Medievale – Sighișoara, Ardud, Cetatea Neamțului – 2014, proiectul “Ultima transhumanță” – concert unplugged însoțit de montaje video din filmul omonim al lui Dragoș Lumpan.

În prezent, Bucium se află în studio, înregistrând un album conceptual ce folosește orchestra de coarde, coruri și instrumente tradiționale românești.

Componenta:  Alexandra Milea – vioară, Mihai Balabaș – vioară, chitară, Andi Dumitrescu – voce, chitări, instrumente de suflat, clape, compozitor, textier, Robert Ardeleanu – chitară bas, Cristian Raducanu – tobe, percuție.

STIL ȘI INFLUENȚE

Stilul lor îmbină elemente care aparțin mai multor genuri muzicale: folk, rock progresiv, ambiental, metal simfonic, tribal.

Piesele lor, născute din fondul străvechi de magie românească, aduc aminte de ritmuri vechi, uitate, revigorează mituri pre-creștine sau motive arhaice datând de mai bine de 8000 de ani.

Muzica trece foarte ușor de la agresiv la melodios, de la înălțător la pasionant. Iar sound-ul trupei se bazează tocmai pe această variație a pasajelor, pe alternarea instrumentelor și pe schimbarea frecventă a tempo-ului.

FILOZOFIE ȘI VERSURI

Numele trupei este simbolic, trimite la “buciumul” românesc, un instrument muzical folosit păstorii români din munți. Așa cum buciumul pe vremuri era folosit la transmiterea unor semnale codificate de luptă, de adunare, de sărbătoare, piesele trupei sunt, de fapt, legende, doine, basme românești.

Atât versurile, cât și ritmurile sunt originale, ele nu au fost culese din popor, ci compuse, cu gândul de a fi atribuite sound-ului românesc arhaic.

REZERVARE

Support artists: 15 Lei. Rezervare la telefon: 0756 213 284.

INFO

RocknRolla

Str. Grigore Ghica Voda 14, Iasi

www.facebook.com/pages/Rocknrolla-Iasi

PE ACEEASI TEMA:

Romanian Creative Week: festival de modă, concerte și tabără muzicală, cinematografie și arte vizuale

International Jazz Day – live jazz session by CALI Quartet & Friends

,Zăpezile de altădată’@Cezar Popescu

Pop-Rock-Blues Friday | Chez Les Amis Cafe

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

GALA DE BALET | Opera Nationala Romana Iasi

RECITAL „VISSI D’ARTE” | Opera Nationala Romana Iasi

Iașul va găzdui o conferință europeană de anvergură dedicată economiei sociale

Expoziția de fotografie „Arbori Bătrâni. Să fie întuneric, da’ să fie lumină!” semnată Florin Ghenade

Scrie un comentariu: