Bucatarie vesela pentru o familie cu copii

Atunci cind iti amenajezi bucataria, te gindesti la nenumarate aspecte legate de functionalitate, ergonomie si depozitare. Dar cind ai copii mici, carora le place sa-si petreaca timpul aici, trebuie sa iei in calcul si acele elemente care o pot face vesela si atractiva pentru prichindeii tai.
Bucatarie vesela

Diana si Irinel locuiesc intr-o casa pe care au primit-o mostenire de la bunici. Fiind veche, aceasta a necesitat o serie de imbunatatiri, mai ales in incaperi cum ar fi bucataria, unde finisajele si mobilierul erau deteriorate. Cu prilejul renovarii, tinerii soti au luat decizia sa transforme acest spatiu intr-unul vesel si plin de culoare, in care cei doi copii ai lor, de trei, respectiv cinci ani, sa se joace in voie. Asta deoarece micutilor le place sa-si petreaca cel mai mult timp in bucatarie, pentru a fi impreuna cu parintii cind gatesc. Prin urmare, au gindit aceasta incapere si ca pe o camera de zi, nu doar ca pe un simplu spatiu destinat gatitului. Cum era si firesc, mai intii s-au ocupat de latura functionala, de alegerea finisajelor, comandarea mobilierului si achizitionarea electrocasnicelor, iar apoi au cautat sa anime atmosfera cu accesorii vesele.

Pentru ca bucataria sa fie atractiva pentru copii, Diana si Irinel au cumparat accesorii vesele, cum ar fi perdelele de la Ikea, si au amplasat o masa cu scaune colorate, unde acestia sa se poata juca. Mai mult, au pictat un perete, iar pe un altul au expus fotografii in rame haioase.

bucataria vesela

Pictura pe perete este o modalitate simpatica de a aduce veselie intr-o bucatarie moderna.

Fotografiile de familie sint puse in rame colorate

Pictarea unui perete reprezinta o modalitate la indemina de a inveseli atmosfera unei incaperi. La aceasta solutie a recurs si beneficiara locuintei, care a pictat unul dintre pereti cu ajutorul unei prietene, pentru ca bucataria sa devina mai atragatoare pentru cei mici. A utilizat vopsele acrilice, care i-au fost sugerate de catre sotul Dianei. Ideal ar fi ca, dupa vopsire, sa se aplice si un lac protector. In caz contrar, desenele de pe perete se pot deteriora, daca ajung in contact cu apa. Amplasarea unui televizor este o alta idee prin care ii poti tine pe cei mici in bucatarie.

Masa rotunda si cele cinci scaune colorate reprezinta nu doar locul de servire a mesei, ci si un spatiu de joaca pentru copii. De regula, aici, prichindeii deseneaza sau coloreaza. Masa si o parte din scaune au fost cumparate de la Ikea, iar restul scaunelor sint mai vechi, mostenire de familie. Deoarece acestea din urma aveau culori inchise si sobre, Diana si Irinel au cumparat spray-uri pentru vopsirea metalului (mai bune decit cel pentru lemn) si le-au vopsit in urmatoarele culori: roz, rosu, galben, albastru si verde.

Pentru a crea o zona vesela, e nevoie doar de citeva idei ingenioase. Deoarece peretii albi sint monotoni, proprietarii s-au gindit sa le imprime o nota vesela prin expunerea unor fotografii de familie in rame colorate. Cele trei ceasuri asezate alaturi au fost cumparate de la Ikea la un pret aproape modic, de 6 lei fiecare. Pentru a se integra in decor, acestea au fost vopsite cu acelasi spray cu care au fost vopsite scaunele. Astfel, prin citeva solutii simple si usor de pus in practica, spatiul destinat gatitului a fost transformat intr-un ambient vesel, plin de culoare si, cel mai important, placut pentru cei mici. (Elena Virlan – casamea.ro)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: