Britanicele ”arata” tot mai putin

Kate Middleton - Ducesa de Cambridge

Ducesa de Cambridge - Kate Middleton

Daca fusta mini era omniprezenta in Londra anilor 60, un sondaj ale carui rezultate au fost anuntate recent afirma ca femeile britanice sint printre cele mai imbracate din Europa – cu Ducesa de Cambridge ca purtator de stindard al acestui curent.

Cercetarea, realizata de  firma  franceza de moda  Georgede sugereaza ca ca doamnele din Anglia poarta fuste mai lungi si arata mai putin din partea superioara a corpului decit suratele lor din Europa.

Conform editiei Daily Mail din 20 iunie,studiul a descoperit ca lungimea fustelor in Anglia este in medie cu 10 cm mai mare decit in Franta sau Italia. Doar femeile din Luxemburg poarta fuste mai lungi decit britanicele, dar, pe ansamblu sint mai dispuse sa-si arate corpul.

Cercetarea, la care au participat 1000 de femei din Marea Britanie arata ca 61% din femeile care au peste 35 de ani evita sa-si descopere partea superioara a bratelor, in timp ce 54% din femeile aflate in aceasta grupa de virsta prefera sa nu-si arate genunchii, purtind fuste lungi sau pantaloni.

Se pare ca tinutele afisate de doua dintre cele mai cunoscute figuri feminine din lumea britanica a modei au contribuit mult la aceasta tendinta. Este vorba despre Kate Moss si Ducesa de Cambridge, Kate Middleton.

Intr-un interviu recent acordat revistei Gratia fostul supermodel a afirmat ca femeile din Anglia ar trebui sa ”uite” imbracamintea sportiva sumara, in timp ce Ducesa de Cambridge este faimoasa pentru tinutele deux-pieces si colantii in culori puternice.

Este foarte probabil ca influenta celor doua Kate sa contribuie la acesta schimbare. Comentariul recent  facut de Kate Moss , conform caruia femeile ar trebu sa se acopere mai mult reflecta ceea ce se intimpla acum in Marea Britanie”, a spus Phillippe Bendavid, oficial al firmei care a realizat sondajul.

Acesta a adaugat: ” Femeile britanice sint tot mai conservatoare in modul in care se imbraca iar Ducesa de Cambridge sustine aceasta tendinta. De exemplu, nu o vezi niciodata intr-o tinuta nepotrivita. Acopera intotdeauna acele parti ale corpului de care femeile sint foarte constiente

Sursa: RelaxNews

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , ,

Scrie un comentariu: