BRINCANDO NA NEVE # 10. Workshop internaţional de capoeira la Iaşi

poster

Acest eveniment împleteşte o tradiţie începutã în 2007, când la Iaşi se organiza primul eveniment oficial de capoeira din ţara noastrã. Iatã, cu bucurie, am ajuns la cea de-a X-a ediţie a unui eveniment dedicat activitãţilor sportiv-culturale afro-braziliene.

Este un eveniment ce depãşeşte graniţele unei simple manifestãri sportive. Pe durata sa, toţi participanţii au posibilitatea sã facã o scurtã incursiune în lumea artelor marţiale exotice ale spaţiului brazilian, a dansului fascinant din aceastã parte de lume şi a unei moşteniri culturale şi muzicale unice. Pe durata evenimentului se vor desfãşura workshop-uri de luptã, dans, coregrafie şi tehnici creative, pregãtire acrobaticã, lecţii de muzicã, seminarii de culturã, istorie şi artã afro-brazilianã.

Este un eveniment ce promoveazã buna dispoziţie, prietenia şi toleranţa pentru oameni, dragostea şi pasiunea pentru sport, respectul şi aprecierea unei moşteniri ce respirã valori împãrtãşite şi de tradiţiile noastre naţionale.

Vã invitãm alãturi de membrii Grupului Capoeira Brasil România la toate acţiunile programate pe durata evenimentului pentru a trãi pe viu emoţiile unei activitãţi inedite şi autentice.

INSTRUCTORI

Mestre CIBRIBA

Mestre CIBRIBA, după numele său adevărat Jose Maria da SILVA FILHO este unul dintre cei mai apreciaţi maeştri ai grupului Capoeira Brasil la nivel internaţional. Este alãturi de membrii grupului din România încã din 2005, când capoeira avea o prezenţã foarte timidã la nivel naţional.
Absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, din cadrul Universităţii Federale Ceara, Mestre Cibriba este invitat în întreaga Europă, în Brazilia dar şi pe pe celelalte continente pentru a susţine seminarii de capoeira, muzică şi cultură afro-braziliană. A reuşit să promoveze o puternică mişcare de capoeira de-a lungul întregii Coaste de Azur (Franta).  Un profesionist desãvârşit, un om deosebit, Maestrul Cibriba a reuşit cu multã pasiune, dãruire, tact şi înţelepciune sã iniţieze instructorii GCB România în tainele acestei miununate arte, astfel încât, aceştia sã transmitã mesajul şi învãţãtura sa tuturor doritorilor.

Instructor SONIC

Instructor SONIC, dupã numele sãu complet Erick Henrique Santos de Melo, originar din Recife/Brazilia este un instructor tânãr, care s-a mutat de curând în spaţiul european pentru a promova aceastã minunatã artã – capoeira. A început practicarea capoeirei la o vârstã fragedã şi de atunci, cu fiecare an care trece pasiunea lui devine tot mai maturã şi mai puternicã pentru aceastã artã.

Instructor JACARE

Instructor JACARÉ (Adi IONUŢ) originar din Satu Mare este unul dintre puţinii instructori români de capoeira. Adi a reuşit sã promoveze aceastã disciplinã cultural-sportivã în zona Ardealului şi Banatului, având mulţi elevi motivaţi şi bine pregãtiţi. Este un profesor talentat, cu abilitãţi pedagogice şi tehnice foarte bune.

CAMARAO

Instructor CAMARÃO (Iulian DUMITRU) este fondatorul şi coordonatorul Grupului Capoeira Brasil România, cu filiale la Iaşi şi Suceava. A început practicarea capoeirei într-o formã empiricã în februarie 2002, urmând ca în anii ce au trecut sã descopere tot mai mult minunatul univers al capoeirei alãturi de mai mulţi maeştri brazilieni. În 2005 l-a cunoscut pe Maesrtul Cibriba în Nice, Franţa cu care a început o colaborare frumoasã şi foarte rodnicã pentru dezvoltarea capoeirei la noi în ţarã. Pânã în prezent a organizat împreunã cu ceilalţi membri ai A.S. K-NOI 8 festivaluri internaţionale de capoeira şi 9 workshop-uri.  Alãturi de activitatea academicã din cadrul Facultãţii de Educaţie Fizicã şi Sport Iaşi, Iulian DUMITRU îşi împarte timpul între cursurile de capoeira cu copii, adolescenţi, adulţi şi familia sa. Este unul dintre pionierii acestei activitãţi afro-braziliene în România.

PROGRAM

Program BnN 2015

INFO

CAPOEIRA BRASIL ROMÂNIA

www.capoeiraromania.com

www.facebook.com/grupulcapoeirabrasil.romania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: