Îți explodează capul cu idei? BraveArt vine cu artileria grea.
Ai chef să pictezi orice-ți trece prin cap și să îi faci pe alții să își dea seama că ești un potențial viitor Picasso? Dacă da, BraveArt te vrea în armata celor 15 artiști blagosloviți sub 20 de ani. Noi vrem să creăm perspective de viitor artiștilor cu puncte de vedere.
Te ține?
Trimite-ne 5 dintre lucrările tale cele mai bune pe braveart2013@gmail.com până pe 22 februarie și află mai multe despre concurs și despre BraveArt pe www.braveart.ro!
Trei tineri pun pe picioare afacerea „BraveArt“
In proiect sunt implicaţi tineri sub 20 de ani pasionaţi de artă şi ştiinţe. Ei vor comercializa carneţele
din hârtie reciclată ale căror coperte sunt pictate. Tot profitul va fi folosit pentru sprijinirea tinerilor talentaţi.
Trei tineri ieşeni au lansat o iniţiativă inedită de antreprenoriat social. Bogdan Borş, absolvent al Colegiului Naţional, Ana-Maria Bălteanu şi Andreea Ciornovalic, eleve la aceeaşi unitate de învăţământ, au dezvoltat o afacere socială condusă exclusiv de tineri sub 20 de ani pasionaţi de artă sau de ştiinţe. Prin proiectul lor, intitulat „BraveArt“, îşi propun să îi încurajeze pe elevii talentaţi la pictură să persevereze în acest domeniu artistic, să formeze în rândul ieşenilor un comportament responsabil faţă de mediu şi să demonstreze comunităţii potenţialul uriaş întruchipat de tineri.
„Imaginea tinerilor este foarte importantă în comunitate. În general, oamenii mai în vârstă au o părere mai deformată asupra tinerilor. Suntem consideraţi cumva o generaţie de denaturaţi sau generaţia care merge în pub-uri, bea, se distrează şi nu face nimic. Vrem să demonstrăm că tinerii sunt în stare şi sunt interesaţi să facă lucruri mari, precum acest proiect, care este deosebit de ambiţios. În acelaşi timp, vrem să arătăm că sunt tineri care, în afară de a se implica în activităţi de voluntariat, performează la olimpiade naţionale şi internaţionale sau la concursuri de pictură. În orice caz, vrem să demonstrăm că, în general, tinerii au un potenţial foarte mare şi că ar trebui să fie încurajaţi, nu blamaţi de comunitate“, a subliniat Bogdan Borş.
În proiect, sunt antrenaţi 45 de liceeni cu vârste până în 20 de ani, cu precădere de la Colegiile Naţional şi „Octav Băncilă“. Afacerea lor constă, în principal, în comercializarea de carneţele din hârtie reciclată, ale căror coperte sunt pictate de 15 elevi cu potenţial artistic.
„Producem aproximativ 1.000 de carneţele şi le vom vinde în centre comerciale precum Palas, ERA, Iulius Mall, în locuri special amenajate pentru noi, începând de săptămâna viitoare. În acelaşi timp, ne dorim să vindem şi prin Librăria Cărtureşti, prin şcoli, plus pe site (www.braveart.ro – n.r.) Carneţelele A6 vor costa aproximativ 10 lei, carneţelele A5 aproximativ 17 lei, iar cele A4 vor ajunge undeva la 25 lei. În general, ne vom învârti în jurul acestor sume, însă dacă oamenii vor dori nişte comenzi personalizate, sumele vor fi ceva mai mari, pentru că efortul artiştilor va fi, de asemenea, mai mare. Având în vedere că este o afacere socială, întreg profitul se va întoarce în comunitate, sprijinind tinerii talentaţi din proiect şi programul YouthBank, prin care sunt finanţate iniţiative ale liceenilor“, a explicat Bogdan Borş.
Pentru implementarea proiectului, cei trei tineri ambiţioşi au câştigat luna trecută o finanţare în valoare de 2300 franci elveţieni, acordată de British Council prin programul GlobalChangemaker. Ieşenii interesaţi să-i cunoască pe cei 15 tineri care pictează copertele carneţelelor ce urmează să fie puse în vânzare îi pot întâlni duminică, în cadrul evenimentului ARTelier. Acesta va avea loc în Librăria Cărtureşti din incinta Palas Mall, începând cu ora 15, iar intrarea costă 3 lei.
sursă: www.ziaruldeiasi.ro, autor: Loredana Oprea