Brasovenii de la Hteththemeth au iesit pe locul 2 la Finala mondiala GBOB (GALERIE FOTO)

GBOB 2016-06

Asociația Sunetul Muzicii și-a trimis primul reprezentant din România la Finala mondială GBOB 2016 ce a avut loc pe 26 mai, la Berlin.  14 finaliști naționali au dat tot ce au avut mai bun pe scena Finalei mondiale la The 2016 Global Battle of the Bands World Final. România a fost prezentă la Finala mondială GBOB 2016 după o pauză de 4 ani, fiind reprezentata de formatia brasoveana HTETHTHEMETH.

GBOB (acronimul pentru Global Battle Of the Bands / a se traduce: Bătălia mondială a Formațiilor) este singurul concurs pentru proiecte muzicale care interpretează propriile compoziții cu instrumentație LIVE, deschis tuturor genurilor muzicale, de amploare internațională, cu finala mondială organizată în fiecare an în altă metropolă culturală.

După nouă etape regionale (denumite “Semifinale GBOB”) organizate în întreaga țară pe durata întregului an, Hteththemeth a fost formația aleasă la Finala națională (de la Aby Stage Bar din Râmnicu Vâlcea în 19.DEC.2015) să reprezinte România la finala mondială din 2016.

Brașovenii au lansat recent albumul “Best Worst Case Scenario” pentru care au și pregătit un spectacol elaborat cu costumație, măști, coregrafie și efecte speciale teatrale. O secvență din acest spectacol a putut fi urmărită pe scena de la SO36 din Berlin, care a impresionat plăcut pe toți cei aflați în sală. Organizatorii evenimentului din Roamania multumesc din suflet lui Lao (voce neumană), Luci (chitară neumană), Bob (chitară neumană), Coldr (bas neuman), Codrez (tobe neumane) și Vlad (clape neumane).

Credit foto: Bjørn E. Melbye si Heike Ruhe Rummler

CLASAMENT

Locul 6. THE ATAVISTS (Republica Cehă)

Locul 5. THE RUN (Australia)

Locul 4. VORBID (Norvegia)

Locul 3. BOW (Polonia)

Locul 2. HTETHTHEMETH (România)

Locul 1. SINOPTIK (Ucraina)

Locul 1 a fost casttigat de Sinoptik, din Ucraina, pe care ati avut ocazia sa-i vedeti de doua ori in acest an la Iasi. Primul concert a avut loc la finalul lunii februarie, in RocknRolla iar cel de-al doilea, in prima zi a festivalului Rock’N’Iasi Open Air 2016.

Finala mondiala va fi retransmisa gratuit sambata, 4 iunie si joi, 9 iunie. Pentru detalii CLICK AICI

 

GBOB România este singura deschidere directă spre lume pentru formațiile românești care cântă LIVE (indiferent de vârstă și pentru toate genurile muzicale). În 2015, Finala mondială GBOB s-a organizat la Oslo/Norvegia. În 2016, Finala mondială GBOB s-a organizat la Berlin/Germania. În 2017, Finala mondială GBOB se organizează probabil la Atena/Grecia Formația care reprezintă ROMÂNIA la Finala Mondială petrece un weekend GRATIS acolo. CEI CARE vor să se înscrie vor dona 98 de lei Asociației Sunetul Muzicii pentru a confirma participarea în concurs. Puteți accesa formularul de înscriere pentru competiția GBOB România din 2016 după ce v-ați completat profilul formației aici: gbobunited.com/gbob-romania/registe

INFO

Asociația Sunetul Muzicii

E-mail: contact@sunetul-muzicii.ro

Telefon: +4.0723.346.446

Web: www.sunetul-muzicii.ro/

FB: facebook.com/asociatiasunetulmuzicii

Twitter: twitter.com/sunetulmuzicii

GBOB ROMANIA:  gbobunited.com/gbob-romania

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: