Branza romaneasca de burduf ajunge la Barilla Pasta World Championship 2018

Branza romaneasca de burduf ajunge la cea mai prestigioasa competitie mondiala dedicata gastronomiei italiene: Barilla Pasta World Championship 2018. 

Adrian Cojocaru, Chef la Hotel Restaurant La Castel din Iasi, va concura, toamna aceasta, alaturi de alti 17 tineri Chefi din intreaga lume, pentru titlul de „Master of Pasta”, la Campionatul Mondial de Paste Barilla – editia 2018 (24-25 octombrie, Milano). Reteta cu care Chef Adrian Cojocaru va participa la competitie va avea in centru un ingredient profund romanesc: branza de burduf.

Este al doilea an consecutiv in care Romania are un reprezentant la cea mai importanta competitie dedicata gastronomiei italiene la nivel mondial, jurizata de Chefi cu stele Michelin. Castigatorul titlului „Master of Pasta” va avea sansa sa-si puna tara si numele pe harta gastronomiei mondiale

Pastele nu sunt doar un simbol al gastronomiei italienesti, ci si punctul de intalnire intre dieta mediteraneana si un aliment sanatos care ofera prilejuri de socializare si care a dat intregii lumi nenumarate retete. Aceasta este si filozofia din spatele Barilla Pasta World Championship, concursul care a ridicat pastele la rang de haute cuisine, transformand Chefi din intreaga lume in ambasadori ai uneia dintre cele mai iubite gastronomii din lume – cea italiana.

Din juriul competitiei fac parte Chefi italieni faimosi, precum Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti, Chef nutritionist Holger Stromberg (Germania) si fotograful american de food, Brittany Wright. Juratii vor nota creativitatea, talentul culinar si modul de prezentare propuse de 18 Chefi din intreaga lume cu varste sub 35 de ani, pe parcursul a trei runde de concurs, care vor presupune realizarea de signature dishes, dar si reinterpretarea celei mai iubite si cunoscute retete de paste din intreaga lume: Spaghetti al Pomodoro.

Anul acesta, tema competitiei va fi „EAT POSITIVE”, insumand efortul Barilla de a promova un mod de hrana echilibrat, nutritiv, placut, cu respect fata de ingredientele de calitate. Mancarea a fost dintotdeauna o sursa de placere, iar „EAT POSITIVE” inseamna, defapt, a gasi placerea intr-o companie si mancare buna, asa cum sunt pastele. Chefii care participa la competitie vor fi invitati sa creeze retete de paste care sa inspire un mod pozitiv de a privi mancarea.

INFO

www.barilla.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: