Branza de vaca in sos de spanac – Palak Paneer

Reteta face parte din programul de educatie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii”. Reteta indiana a fost oferita si preparata de Taj Restaurant si poate fi degustata joi, 30 ianuarie, la Petrecerea Indiana din cadrul restaurantului situat pe Calea 13 Septembrie, nr.127 – 130, Bucuresti, sector 5.

Branza de vaca in sos de spanac - Palak Paneer
Ingrediente

  • 100 ml smantana
  • 250 g spanac
  • 150 g  branza de vaca
  • 1 lingurita menta (din India)
  • Sare Kotanyi– dupa gust
  • 50 g unt
  • 1 lingura de chilli rosu pudra
  • 5 linguri de ulei Arpis
  • 1 rosie
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita de ghimbir
  • ½ lingurita cunin seminte

Mod de preparare: Se pune spanacul la fiert. Ceapa si rosia se toaca marunt, iar ghimbirul se taie in felii subtiri.
Intr-o tigaie cu ulei Arpis se pune la calit usturoiul tocat marunt, ceapa si semintele cunin, timp de 5- 8 minute. Se adauga rosia tocata marunt si se lasa pe foc pana capata o consistenta moale. Apoi, se adauga restul ingredientelor, cu exceptia spanacului si a branzei, si se lasa pe foc timp de 5- 10 minute. Dupa acest interval de timp, branza si spanacul se adauga peste compozitie si se lasa in continuare pe foc timp de inca alte 10 minute.

La sfarsit se adauga smantana.

Partenerul principal al programului de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este brandul premium Arpis, lansat in 1992. Portofoliul de produse Arpis contine faina de malai, faina din grau, gris, otet balsamic, ulei etc.

Restaurantul Gazda: In ianuarie, programul de educatie culinara este sprijinit de restaurantul indian Taj. Taj Restaurant reprezinta de 11 ani bucataria indiana in Bucuresti, castigand in ultimii doi ani titlul de “Cel mai bun restaurant indian din Bucuresti”, decernat in cadrul concursului Eating & Drinking Awards. In 2010 Restaurantul Taj a castigat premiul: “Cel mai popular restaurant din Bucuresti”.

Programul de educatie de educatie culinara ”50 de saptamani in bucatariile lumii” este initiat de agentia Russenart Comunications in parteneriat cu Arpis si Kotanyi Romania.

Programul va fi derulat in perioada ianuarie – noiembrie 2014 cu sprijinul a 70 de parteneri media (televiziuni, publicatii tiparite si online, bloguri): Agro TV, Amelie.ro, Autentic Promotion, Bucatarescu.ro, Bucataria Culinara, Bucataria pentru toti, Calendar Evenimente, Campus TV, Casa mea, Culinar.ro, Carticica Practica, Cefacemimi?, Coolinaria, Constanta Blog, deBanat.ro, ecuisine.ro, Descopera Romania, Dacic Cool, De savurat, ele.ro, eurocadouri.com, eva.ro, Euforia TV, Fabrica de Carne, Fabrica de lapte, Fapt divers, Food & Bar, Foodblog, Garbo.ro, Gastromag, Gastro Media, gustos.ro, Horeca Romania, HRB Expert, iasifun.ro, Infoest,  InfoAliment, inoras.ro, jurnaldebucuresti.com, La Bucatarie, Lugoj Online, Monitorul de Botosani, metropotam.ro, Mujer, Monitorul de Galati, Online Sudent, Orasul Suceava, Papa bun, Pap Tot, Radio Fix Botosani, ReplicaVedetelor.ro, Restograf, Retete ca la Mama, Retetele Marianei, Romania libera, Romania pozitiva, Satmareanul.net, Senso TV, Somes TV, stiuunloc.ro, Timisoara Express, traditionalromanesc.ro, Vacante la tara, Viata Buzaului, MTWebArt, Woman TV, WorldWide Romania, Ziarul Actualitatea, Ziarul de Iasi.

INFO

www.russenart.ro
www.inbucatariilelumii.wordpress.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: