Bradul de Craciun: natural sau artificial?

Bradul de Craciun reprezinta punctul de atractie al sarbatorilor de iarna. Achizitionarea lui cit si impodobirea sunt detalii importante ce merita toata atentia noastra, asta daca ne dorim un brad pe masura asteptarilor.

Bradul de Craciun

Dilema cea mai mare cu care ne confruntam in fiecare an este ce tip de brad sa alegem, daca sa il alegem pe cel din padure, suta la suta natural, sau sa optam pentru cel din fabrica. Parerile sunt impartite, fiecare brad avind avantajele si dezavantajele lui.

“Bogatia” bradului, adica cit de stufos este el, dar si culoarea sunt poate caracteristicile principale atunci cind mergem la cumparaturi si suntem in cautarea bradului perfect. In ambele situatii avem de unde alege. Exista brazi naturali foarte “bogati”, norocosi am putea spune pentru felul in care au “crescut”, dar si brazi artificiali care pot fi realizati dupa preferintele noastre. Cei din urma sunt cu siguranta mai scumpi, un brad “bogat”, de o inaltime medie, poate ajunge sa coste si pina la 1000 de euro. In ceea ce priveste culoarea, verdele inchis este nuanta perfecta, simbolul Craciunului si al bucuriei. Brazii artificiali au aici un avantaj, deoarece pot fi colorati oricum, in timp ce brazii naturali vin in mai multe nuante de verde.

Avantajul suprem pe care brazii naturali il au in fata celor “hand-made”, este mireasma pe care o emana crengutele lor. Mirosul de brad este incomparabil si unic, astfel incit poate fi reprodus cu greu. Fara aceasta aroma, Craciunul este incomplet.

Ca orice lucru natural, plin de viata, si brazii naturali sunt perisabili. In aceasta situatie cei artificiali au de cistigat si pot fi folositi ani la rind. In plus, daca vei alege un brad “hand-made” vei scapa de intepaturile acelor sale, de cele mai multe ori cazute pe covor sau podea. (Catalina Coca – casamea.ro)

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie: , , ,

Scrie un comentariu: