BOOK-ătăria: „Aventurile gastronomice, deloc aproximative, ale lui Vlad Mușatescu”

Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” vă invită joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” (Pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală), la „Aventurile gastronomice, deloc aproximative, ale lui Vlad Mușatescu” din proiectul BOOK-ătăria.

Despre tema propusă, Marius Cristian, cronicar gastronomic și editor al revistei virtuale de gastronomie costachel.ro, spune:

Dacă la Vlad Mușatescu acțiunea polițistă a fost parodică, statul la masă a fost mereu treabă serioasă. Scurtă incursiune gastronomică alături de detectivul Conan Doi, pornind de la „cocoșelul cu sos de vin” al celor trei țațe nătăflețe din Colțiilupchii și ecsenbecurile cu „salade de tomates comme à la mere de maison” din ograda lui Hristu Ferșampanos.

Întâlnirea este găzduită de Ospătăria „Ulița Veche”, iar meniul pregătit de Chef Mihai Hăisan este inspirat din scrierile lui Vlad Mușatescu și poate fi comandat contra cost.

Deoarece locurile sunt limitate, accesul se face pe principiul „primul venit, primul primit”.

Vă aşteptăm joi, 22 iunie 2017, începând cu ora 17.00, la Ospătăria „Ulița Veche” din pasajul „Sf. Vineri” de la Hala Centrală, la un eveniment care îmbină armonios două dintre elementele principale ale oricărei culturi: literatura și gastronomia.

Mulțumiri partenerilor: Ospătăria „Ulița Veche” și Crama Oprișor.

 

 

„Book-ătăria” se desfășoară în cadrul Programului „Biblioteca și Societatea” al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi”, care își propune să fie o fuziune între tradiția culinară și oenologică moldovenească, așa cum este ea prezentată în literatura noastră clasică, și practica modernă a gătitului sau în domeniul altor culturi. În același timp se are în vedere și valorificarea sărbătorilor tradiționale românești.

INFO

Biblioteca Judeţeană ”Gh. Asachi” Iaşi

Sediul central: Galeriile Comerciale “Ştefan cel Mare şi Sfânt”, nr. 8-10

Tel/Fax: 0332/110044

E-mail programe@bjiasi.ro

Web: www.bjiasi.ro

FB: www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaIasi

PE ACEEASI TEMA:

Club Clepsidra: Delavrancea – 100 de ani

Cerneala si celuloid: ”Papesa Ioana”

Activități dedicate copiilor și adolecenților, la filialele Bibliotecii Județene Iași

Să citim împreună: „Bunica mi-a zis să-ți spun că-i pare rău”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Școala de vară pentru pitici, 23 – 27 iulie 2018

Seara cu Antreprenori marca JCI Iaşi, ediţia a V-a

Clubul Cinefililor va invita la film: ”La mala educacion” (2004)

The Glimpse LIVE @Underground Pub

Scrie un comentariu: