Bobocii UAIC încep studenția cu trei zile de informare, orientare și un concert în aer liber

În perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2019, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) organizează a noua ediție a evenimentului „Bun venit la UAIC”, dedicat informării și orientării studenților din anul I.

Pe parcursul celor trei zile, „bobocii” vor găsi în fața Universității zeci de standuri amenajate special pentru ei. Prima oprire va fi la punctul de informare central, unde vor primi gratuit o mapă cu informațiile esențiale de orientare în studenție. Aceasta conține ghidul studentului, harta campusului și materiale despre serviciile Universității, informații despre oportunități de angajare sau promoții. În plus, tot pentru studenții din anul I sunt pregătite tururi ale orașului, vizite ghidate la Muzeul Universității, Biblioteca Centrală Universitară, la sediul British Council sau Sala Germană de Lectură.

Una dintre activitățile de amploare ale evenimentului va avea loc duminică, 29 septembrie, atunci când „bobocii” sunt așteptați să își cunoască mentorii, colegi din ani mai mari de la care vor afla tot ce au nevoie pentru începutul vieții de student.

După încheierea întâlnirii, toți studenții UAIC sunt invitați la concertul de bun-venit susținut de solistul Mihail, pe esplanada corpului B, la ora 19.30.

Studenții din anul I au la dispoziție o gamă diversă de activități pregătite special pentru ei. Zilnic, Serviciul pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni organizează workshop-ul „Start în studenție”, care își propune să ofere „bobocilor” informații, tehnici și ponturi utile pentru un plan inteligent de carieră.

La standul „Servicii pentru studenți și absolvenți”, bobocii talentați la muzică vor putea susține o audiție pentru un loc în corala universității. În toate cele trei zile de eveniment, la ora 13.00, studenții vor avea ocazia să participe la turul ghidat organizat de echipa Iasi.Travel – o plimbare de o oră care îi va purta prin cele mai importante locuri ale Iașiului studențesc.

De asemenea, luni și marți „bobocii” vor putea participa la o vizită ghidată la Centrul de Învățare al Universității. Festivitatea de deschidere a anului universitar 2019-2020 va avea loc luni, 30 septembrie, la ora 11.00, în Aula Magna „Mihai Eminescu”.

Biblioteca Centrală Universitară și-a propus să promoveze lectura în rândul studenților din anul I prin campania „Răsfoiește, ia acasă și citește”. Pe parcursul celor trei zile, la standul BCU Iaşi vor fi oferite cărţi şi reviste donate de către edituri şi personalul bibliotecii, special pentru acest eveniment. De asemenea, vor avea loc vizite ghidate la sediul bibliotecii în fiecare zi de eveniment. În plus, studenții UAIC vor putea participa la o tombolă la care pot câștiga 120 permise de bibliotecă, valabile pe parcursul unui an universitar, dintre care 20 de permise la Sala Germană de Lectură.

Ligile și asociațiile studențești vor fi și ele prezente alături de „boboci” încă din prima zi de facultate, cu activități interactive de promovare a voluntariatului și a spiritului de inițiativă.

Programul complet al evenimentului Bun venit la UAIC 2019 poate fi consultat aici: http://www.uaic.ro/bunvenit2019/

INFO

www.uaic.ro/bunvenit2019

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: