Bobocii de la SummerIS încep cursurile!

Cea de-a doua editie a Universitatii de Vara pentru elevi, SummerIS, începe astazi, la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi. Timp de zece zile cei 150 de elevi, veniti din toata tara, vor experimenta viata de student la cea mai veche universitate din România.

Participantii vor urma cursurile si seminariile uneia dintre cele 7 facultati implicate si vor observa diferentele existente între învatamântul superior si cel liceal. La final, cunostintele acumulate vor fi testate printr-un examen. Perspectiva nu ar fi la fel de realista daca elevii nu ar fi cazati în camin si nu ar mânca la cantina.

Pentru a le oferi o viziune mai ampla asupra a ceea ce înseamna studentia la Cuza, organizatorii au inclus în program si o serie de activitati precum: traininguri,  prezentari, oportunitati de studiu si joburi, târg al ONG-urilor studentesti etc. Elevii au ocazia sa cunoasca cele mai importante obiective turistice din orasul Iasi, în cadrul unei vânatori de comori.
Cu un program bine stabilit, editia de anul acesta se anunta a fi una de succes, pregatind viitori studenti de zece.

SummerIS face parte din proiectul Universitati de Vara pentru elevi, organizat de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din România, sub deviza Noi învatâm în România!

INFO

www.summeris.ro

www.facebook.com/uvesummeris

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: