BOBO (Fara Zahar) cantă pentru ”Domnul Tic si ale lui iubiri”

Vineri, 11 aprilie, de la ora 17.00 în Kiddo Cafe se întâmplă povesti. Este Ziua Internatională a Domnului Tic, care împlineste 2 ani câinesti si în cinstea lui va cânta Bobo de la Fără Zahăr.

Cine este Domnul Tic? Este câinele Laurei Baban, autoarea viitoarei cărti ”Domnul Tic si alte iubiri de pe Musatini”, o carte cu zâmbet, cum nu s-a mai pomenit. O carte pentru fiecare: bunici, mămici, pitici, domni, domnite si pisici. O carte care are nevoie de implicarea fiecăruia pentru a apărea, căci Laura o va tipări pe cont propriu.

Ideea cărtii s-a născut după ce l-am pierdut pe Tic si l-am găsit abia după 10 zile, la 30 de km de Iasi. Din acea zi am scris despre toate momentele frumoase din casa noastră într-o încercare de-a nu le uita. Le publicam pe Facebook si-mi făceam prietenii să se hlizească sau să se înduioseze. A trecut un an de atunci si astăzi, la sugestia lor, le-am adunat pe toate într-o carte. O carte despre un cătel, despre o iubire cu parfum de ceai, o carte cu povestile rochiilor mele, cu plimbări pe bicicletă si un aparat foto care vede tot din mâna lui Andrei. O carte pe care o vei iubi, îti promit!”, a mentionat Laura Baban.

Pentru strângerea fondurilor de publicare a cărtii, Laura si-a scos la vânzare rochiile de poveste. Rochiile Laurei nu sunt de ici de colo. Sunt primite de peste tot din lume si au în spate o istorie de zeci sau poate chiar sute de ani. Povestile lor adevărate nu le cunoaste nimeni, însă Laura le face propria lor poveste. Rochiile Laurei nu au valoare. Nu-ti se cere o sumă fixă pe ele. Dai cât te lasă inima să dai si cât crezi că merită o rochie unică, o rochie de poveste.

Domnul Tic

Domnul Tic

Domnul Tic este atât de special încât si-a “angajat” pe post de PR, sase fete cucuiete cunoscute în Iasi ca si Fetele lui Tic, ele fiind cele care-i vor organiza evenimentul de vineri. Concertul folk sustinut de Bobo Burlăcianu este unul caritabil, cu intrare liberă. Participantii vor avea ocazia să contribuie financiar la aparitia cărtii, s-o cunoască pe autoare, pe celebrul Domn Tic si pe Andrei, cele trei personaje de pe Musatini. Muzica si voia bună vor curge din chitara lui Bobo si alti artisti care vor fi prezenti la eveniment. Totul se va intâmpla într-un spatiu boem, unde puteti veni de mână cu copilul din voi.

De ce s-o sustineti pe Laura? Iată ce spun Fetele lui Tic:

Mădălina Buzdugan – PR Freelancer
Pentru că e talentată, dar timidă, pentru că e cu picioarele pe pământ si se tot miră cum de-au evoluat lucrurile asa de bine pentru ea si personajele ei, pentru că, desi e produsul activitătii noastre online, ea e pe bune, e un om c-un vis pe care nu-l crede încă real, cu genul de mesaj de spus care unge suflete si pune zâmbete pe fetele noastre încruntate, panicate sau închistate. Si pentru că eu cred că (si) asta ar trebui să facă social media: să promoveze povesti verosimile, portrete de oameni obisnuiti cu potential de crestere, să inspire si să ajute.

Dana Chiru – Jurnalist
Nu ştiu din ce poveste a ieşit. Nu ştiu ce pânză invizibilă de păianjen îi ghidează mâna delicată să înnădească litere vechi în cuvinte noi şi uşoare ca o aripă de fluture. Şi o ghidează întocmai ca un actor iscusit care mânuieşte măiastru o păpuşă plămădită cu dragoste. La început am urmărit-o pentru poveştile cu haine de basm, haine care-ar face din orice maşteră o prinţesă, din orice vrăjitoare o zână bună. Şi asta pentru că sunt ţesute din firul drag al istoriilor cu Tici-pitici şi colorate cu imagini magice. Apoi am cunoscut-o. Energie vie, cu ochi sclipitori, cu zâmbet de miere, cu suflet de copil, cu mers de spiriduş şi cu parfum de floare. De cireş. Din miile de Laure din lume, mie cel mai mult îmi place Laura . Şi-mi place de ea pentru că, spre deosebire de alte Laure, nu ştiu din ce poveste a ieşit. Citiţi şi voi…

Ines Prodan – Marketing Freelancer
O sustin pe Laura pentru că este desprinsă dintr-o poveste cu oameni buni si curajosi, cu cătei zvăpăiati, cu biciclete intens utilizate si pentru că răspândeste bunătate. Da, de asta o sustin pe Laura. Si cred că oameni ca ea trebuie sustinuti si promovati. Pentru că, dacă nu ar fi asa, atunci ne-am întoarce cu totii la povestile din stirile de la ora 5.

Alice Ciobanu – Foodblogger
Pe Laura Baban am întalnit-o în toamnă, când plimbându-ne agale pe străzile agitate din Iasi, ochii mi-au fost atrasi de o fată pe bicicletă ce ne întreba: “Nu l-ati văzut?” Si ne-a întins fotografia unui cătel. Îl căuta… A plecat pedalând, cu parul în vânt si speranta în ochi de a-si găsi cătelul. Mi-a rupt sufletul. Apoi am devenit prietene si mi-a povestit despre dorinta ei cea mare, de a-si tine cartea în brate. I-am spus că o sustin întrutotul si iată-ne aici!

Gabriela Curelaru – PR Specialist si Manager restaurant
De ce? Pentru că am uitat cu totii ce însemnă simplitatea si fericirea. Am uitat câtă veselia îti poate aduce o simplă plimbare în parc, o înghetată, mersul descult prin iarbă sau o carte de colorat. Pentru că Laura este fata noastră din povesti. Fata a cărui suflet este un continuu curcubeu si a cărei mâini dibace scriu povesti ce înseninează si cele mai mohorâte zile. O sustin pentru că Tic este cel mai simpatic Ticălos (asa îl mai alintă Laura) dintre toti cătelusii si pentru că DA, vreau ca prima carte pe care o citesc despre aventurile unui cătel, să fie cea despre Tic.

Adriana Zăvoi – Blogger cinefil
Mereu am spus că lumea are nevoie de poveşti şi de personaje în care să se refugieze atunci când ne apasă prea tare tâmplele. Şi pentru că îmi doresc să am unde să evadez, precum Alice în Ţara Minunilor, am pus umărul la proiectul Laurei şi am zîmbit în fiecare zi în faţa provocării de a o ajuta să lanseze ceea ce va fi, cu siguranţă, universul meu plin de aventuri, din care promit sa fac un film ce va fi premiat la Cannes.

Sustine financiar aparitia cărţii “Domnul Tic şi alte iubiri de pe Muşatini”:

  • Cont: RO96BRDE240SV85776112400; Titular: Laura Baban; Banca: BRD

INFO

Kiddo Cafe

Lascar Catargi 50, Iasi, Romania

Program: luni – duminică / 10:00 – 22:00

Telefon: 075 743 6358

E-mail: kiddocafe@yahoo.com

www.facebook.com/kiddocafe

Povestile Laurei

www.facebook.com/Povestile.Laurei

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: