Bobi Pricop, artist asociat la Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr (FITPT) Iași

Bobi-Pricop-3

Printre noutățile celei de-a VIII-a ediții a Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tînăr (FITPT), programată în acest an între 4-9 octombrie, se numără și prezența tînărului regizor Bobi Pricop ca artist asociat.

Legat de evenimentul nostru de ceva vreme, regizorul bucureștean este cunoscut de publicul ieșean grație celor două creații ale sale selectate în FITPT în edițiile din 2013 și 2014. În 2013, s-a jucat pe scena mică a Teatrului” Luceafărul” Jocuri în curtea din spate de Edna Mazya, lucrarea lui de licență (Regie, UNATC București, clasa regizor Tudor Mărăscu), spectacolul care l-a făcut remarcat pe artist, preluat rapid de Teatrul Act, invitat și premiat în mai multe festivaluri naționale și internaționale.

Anul trecut, în FITPT Bobi Pricop a fost prezent prin trupa Teatrului Tineretului Piatra Neamț, cu care a lucrat Contra iubirii de Esteve Soler. De dramaturgul catalan, Bobi Pricop s-a apropiat artistic încă de la Teatrul Bulandra, unde a realizat, la Laboratorul de teatru, Contra progresului. Atras, firesc, mai ales de textul contemporan, Bobi Pricop a mai lucrat Profu’ de religie de Mihaela Michailov, iar în 2012, în Franța, la Paris, Amalia respire profondément de Alina Nelega, la Théâtre les Déchargeurs.

Spectacolele sale au fost selectate și laureate în numeroase festivaluri de teatru din România, Moldova, Franţa, Polonia, Macedonia, Germania şi Italia. În 2014, Bobi Pricop a fost asistentul de regie al celebrului regizor american Robert Wilson, un exponent al teatrului vizual contemporan, la producția acestuia cu Rinocerii de Eugène Ionesco (Teatrul Național Craiova).

Bobi Pricop a avut deja o întîlnire-atelier cu actorii trupei de la “Luceafărul”, următoarele etapă ale proiectul urmînd să aibă loc în lunile iulie, septembrie și octombrie.

INFO

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Luceafărul” Iaşi

Str. Grigore Ureche nr. 5 Iaşi

Telefon: 0232-212662

E-mail: teatrul_luceafarul@yahoo.com

Web: www.luceafarul-theatre.ro‎

FBwww.facebook.com/teatrul.luceafaruliasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: