Bob Dylan si Van Morrison cantand “Knockin’ on Heaven’s Door”, 1998

Astazi va prezentam o inregistrare rara, ai carei protagonisti sunt doi artisti remarcabili: Bob Dylan si Van Morrison.

Evenimentul a avut loc pe 24 iunie 1998, la National Exhibition Centre, in Birmingham, Anglia. Dylan se afla intr-un turneu mondial de promovare a albumului sau, ”Time Out Of Mind” care fusese lansat in toamna anului 1997. Morrison a participat la cateva etape din cadrul turneului, in Statele Unite, Irlanda de Nord, Anglia, Scotia si Franta. De obicei, Morrison canta in deschidere, dar la cel putin doua concerte a inchis spectacolul: in orasul sau natal, Belfast si la Birmingham.

Aproape de finalul concertului de la Birmingham, publicul a fost suprins atunci cand Morrison si-a facut aparitia pe scena cu nelipsitii sai ochelari de soare si celebra palarie din piele de porc. Cei doi au facut un duet pe celebra “Knockin’ on Heaven’s Door”, cu Dylan cantand la chitara acustica si Morrison la muzicuta.

A fost o intimplare cu totul speciala si rara. Cu cateva exceptii, din perioada anterioara a turneului, cei doi au avut aparitii separate pe scena. Din fericire, cineva cu o camera video a fost acolo pentru a inregistra momentul, oferindu-ne ocazia sa-l vedem si noi.

Protagonistii: Bob Dylan (voce & chitara), Van Morrison (voce & muzicuta), Baxter (chitara electrica), Larry Campbell (chitara), Tony Garnier (chitara bass), David Kemper (tobe)

Sursa: www.openculture.com

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: