Billy Ray Cyrus

Cantaretul country Billy Ray Cyrus este sarbatoritul nostru la Power Play astazi. Billy Ray Cyrus s-a nascut pe 25 August  1961 in Flatwoods, Kentucky, intr-o familie destul de instarita. Tatal sau, Ron Cyrus, era un politician cunoscut, insa fiul n-a ales aceeasi cale. Mai intai a vrut sa devina jucator profesionist de baseball, insa dupa prestatiile din meciurile intre licee si-a dat seama ca e foarte multa munca pe teren si ca mai simplu ar fi sa se ocupe de altceva. Pentru ca avea voce, s-a gandit sa-si incerce norocul in muzica si a ales country fiindca fratele sau, Sid, avea o trupa gata formata.

billy-ray-cyrus-country-music-power-play-iasifun-foto

In anii care au urmat, Billy s-a despartit de fratele sau si de trupa acestuia incercand sa-si gasesaca un contract mai intai in Los Angeles si apoi in Nashville. Boss-ul Harold Shedd de la Mercury Records l-a auzit cantand intr-un concert si i-a oferit imediat un contract. La mijlocul anului 1992, Billy a iesit pe piata cu hit-ul “Achy, Breaky Heart”, urmat la scurt timp de albumul Some Gave All. Cu un corp lucrat in sala si un look de playboy, Billy a reusit repede sa-si faca un grup masiv de admiratoare, insa nu era destul. Cantaretul si casa de discuri au antamat repede un mega-turneu tinut cu casa inchisa.

Urmatorul LP, “It Won’t Be the Last”, aparut in ‘93, a consolidat faima artistului care a reusit sa cucereasca topurile pop cu piese ca “In The Heart Of A Woman” sau “Talk Some”. Discurile care au urmat au fost insa esecuri de proportii, in special din cauza concurentei acerbe din partea unor nume ca Garth Brooks, Tim McGraw sau Alan Jackson. Desi nu a reusit sa se mentina in topul de vanzari, Billy Ray Cyrus s-a mentinut in atentia publicului american prin aparitia in sitcom-ul Doc in 2001 si prin participarea la cateva episoade din serialul difuzat de canalul Disney, Hannah Montana, in 2006. Toata muzica interpretata de el in acest timp s-a auzit la toate posturile de radio americane country, insa putini isi aduc aminte o alta piesa in afara de “Achy Breaky Heart”. Billy Ray Cyrus a lansat din 2006 si pana in prezent 4 albume de studio, iar cel de-al 5-lea si cel mai nou este prevazut sa apara in luna octombrie din 2013. Astazi insa o sa-l ascultam la Power Play pe Billy Ray Cyrus, artistul one hit wonder, cu “Achy Breaky Heart”!

Vlad Trifan, realizatorul rubricii Power Play de la Nord Est FM, 100,4. Power Play – on air la Nord Est FM, de luni pana duminica: 07.24, 09.24, 11.24, 13.24, 15.24, 19.24, 21.24

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: